Wat draait er in de bioscoop in Houten?

23 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Wat draait er in...

Met de vakanties in aantocht beginnen de kinderfilms te komen. Op dit moment met Pieter Konijn, Tom en Jerry en Buurman en Buurman. De laatste eindelijk een nieuwe versie met nieuwe technieken, wij kennen ze nog van de bewegende poppetjes. Klussers, waarbij alles fout gaat. Tenslotte mijn favoriet een film over de Kameleon.

Dit keer krijgt de tweeling het wel erg zwaar als van rijkswege wordt besloten dat de Kameleon “aan de ketting” moet. Immers, die prachtige en supersnelle boot van de broers draait op diesel en dat is verboden. Op hetzelfde moment worden er bij een Zorgboerderij in de buurt van het dorp Lenten een groot aantal dode dieren aangetroffen; en een jongen met een verstandelijke beperking, Nando, beweert dat hij de dader is. Daar geloven Hielke en Sietse helemaal niets van… en samen met het punkmeisje Jossie zoeken ze naar de echte misdadigers. Natuurlijk geregisseerd door Steven de Jong. De film is splinternieuw. Het wordt alleen maar leuker, als je ook eens een paar boeken van de tweeling leest.

De Slag om de Schelde en ook de Oost gaat volgende week draaien in Houten. Dit is een echte spektakelfilm over een vergeten maar cruciale slag om toegang tot Antwerpen te krijgen. Deze film is heel populair en reserveren is gewenst.

De Oost is een licht omstreden film over het op treden van Nederland in de veertig en vijftiger jaren tijdens de Indonesische vrijheidsoorlog. Met name wordt ingezoomd op het optreden van kapitein Raymond Westerling. Een film waarover ook nadien nog lang nagepraat kan worden.

 

Dan in deze tijd natuurlijk ook een good feeling film: “Zwaar verliefd”. In de deze luchtige film gaan Isa (Barbara Sloesen) en Ruben (Jim Bakkum) samenwonen. De spanning en romantiek maken plaats voor intimiteit, maar ook voor dagelijkse sleur en realiteit. Isa en Ruben zijn nog steeds dolverliefd, maar hun verschillende achtergrond en interesses blijven hun liefde op de proef stellen. Wat als dan uit het niets de perfecte man voor Isa, dierenarts Hugo (Frederik Brom), zich aandient en Ruben een wel heel aantrekkelijke timmerklus aangeboden krijgt?

Tot slot een nieuwe Judeska film met Jandino op Aruba. Bedoeld als lachfilm, de moeite waard voor de fans van Jandino.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love