Wandelen met de drie koningen

5 januari 2015

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Wandelen met de drie...

Zondag 4 januari 2015 deden zo’n 130 wandelaars mee aan jaarlijkse Driekoningenvoettocht de van de RK Parochie Paus Johannes XXIII. De wandeltocht, van zo’n 15 km, stond dit jaar in het teken van pelgrimages. De drie koningen die voorop liepen, hadden alle drie zelf een pelgrimstocht gelopen en vertelden om de beurt over hun ervaringen.

De dag begon met een startviering in de ‘Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming’-Kerk te Werkhoven, waarna de wandelaars richting de ‘H. Nicolaas’-kerk in Odijk togen. Door het prachtige weer en de mooie route was het een genot om mee te lopen. Na een tussenstop in Odijk werd de wandeling voortgezet naar het eindstation, de ‘Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming’- Kerk in Houten.

Tijdens de afsluitende Lichtjesviering brachten de drie koningen een persoonlijk geschenk mee voor het kindje Jezus. Zij vertelden ook waarom ze dit meenamen. De persoonlijke overwegingen van de koningen stemden de wandelaars tot nadenken en voedde de gesprekken onderweg. Enkele wandelaars deelden hun overwegingen om mee te lopen voor de camera van Omroep Houten.

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love