Wadloopavontuur RK jongeren

7 juni 2012

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Wadloopavontuur RK jongeren

Op zondag 3 juni toog een dertiental parochianen van de RK kerk in Houten naar Nes, in de kop van Friesland, voor een wadloopavontuur.

De wadlooptocht ging naar de Engelsmanplaat, een zandplaat voor de Friese kust tussen Schiermonnikoog en Ameland. Deze tocht was de afscheidsactiviteit van Edwin van der Zande van het jongerenpastoraat. Overal in Nederland was het die dag koud en regende het, behalve in het waddengebied.
Onder leiding van gids Casper liepen de jongeren met Edwin en een aantal begeleiders/chauffeurs het water in. Door de kwelder en wadend door een aantal geulen kwamen ze in een slikveld waar ze soms tot hun knie
Daarna liepen ze over de drooggevallen wadplaten en kwamen ze terecht bij een vogelwachtershuisje, dat midden op de plaat staat, ruim vijf kilometer uit de kust. Na de oversteek van de laatste geulen waren de schoenen mooi schoon gespoeld. Maar het laatste stuk voor de dijk bleek een groot slikveld, zodat het schoonspoelen van schoenen en benen in de sloot achter de dijk absoluut noodzakelijk was. Met droge kleren aan werd de terugreis begonnen, onderbroken door een hapje bij McDonalds in Lemmer.

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love