Wachttijden jeugdzorg te lang

29 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Wachttijden jeugdzorg te lang

Houtense raadsleden willen einde aan wachtlijsten jeugdhulp. SGP Houten, D66, Houten Anders!, en PVDA vroegen een interpellatie debat, een zware vorm van ondervraging van wethouder, over de aanpak van de wachtlijsten door het college van burgemeester en wethouders.

 

Wachttijden bij het sociaal loket van gemeente Houten zijn voor in behandeling nemen van een aanvraag jeugdhulp opgelopen tot 15 a 18 weken. Terwijl wettelijke termijn voor behandeling 6 weken is. Het gaat hierbij om hulp aan kinderen en jongeren van allerlei leeftijden, en allerlei vormen van niet medische hulp, zoals autisme of depressiviteit. Alleen jongeren met een zeer urgente hulpvraag (als veiligheid krijgen voorrang. De wachtlijsten zijn mede door de Corona-crisis extra hoog, maar ook door dal jaren doorlopende stijging van vraag naar jeugdhulp. Alhoewel de gemeente Houten heeft geld vrijgemaakt om de wachtlijst in te perken, door bijvoorbeeld een wachtlijst medewerker aan te stellen, en samenwerkt met allerlei instellingen, blijft de druk hoog.

 

Ondanks stevige inzet van de wethouder, het sociaal team in Houten, en de zorgverlenende instellingen, verwacht wethouder Overweg helaas niet dat in oktober de wachttijd voor jeugdhulp teruggebracht wordt tot de wettelijk termijn van 6 weken. De genoemde partijen maken zich zorgen over betreffende kinderen, jongeren en ouders met een hulpvraag. SGP, D66, Houten Anders!, PVDA en ITH hebben wethouder Overweg gevraagd om in juni een tussenrapportage te geven en gesprek aan te gaan met de raad over aanvullende maatregelen. 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Knock on Wood

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love