Waardering voor de Houtense mantelzorgers

19 november 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Waardering voor de Houtense...

Op zaterdag 18 november vond de uitreiking van de jaarlijkse mantelzorgwaardering plaats in het gemeentehuis van Houten.

Houten telt circa 14.000 mantelzorgers die zorgen voor een naaste met een ziekte, beperking of aandoening. Hun inzet is enorm en verdient aandacht. Daarom worden zij jaarlijks in het zonnetje gezet door de Gemeente Houten in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg Houten, onderdeel van ‘van Houten&co’. Afgelopen zaterdag werd aan ruim 1300 mantelzorgers die zich hiervoor hadden aangemeld, of door iemand anders waren aangemeld, een verrassingspakket uitgereikt.

Een van de bezoekers vertelt: “Het is geweldig om gewaardeerd te worden door de gemeente met zo’n mooi verrassingspakket. We zorgen natuurlijk heel graag voor onze moeder.”

De verrassingspakketten werden op vrijdag door een heel team vrijwilligers, medewerkers van Gemeente Houten en ‘van Houten&co’ ingepakt. Stickers plakken, dozen vouwen en vullen met producten en kortingsbonnen van lokale winkeliers en een Primera cadeaukaart. Een hele klus om 1300 pakketten te maken, maar het werd door iedereen met veel liefde gedaan. “Het is heel fijn om mee te werken aan een verrassingspakket voor de mantelzorgers in onze gemeente. Mantelzorg is zó belangrijk en dat is een waardering zeker waard” aldus een vrijwilliger.

Nadat wethouder Rosa Molenaar zaterdag de vrijwilligers had toegesproken en plaats had genomen achter een van de uitgiftebalies gingen om 11.00 uur de deuren van het gemeentehuis open. De eerste mantelzorgers stonden al voor de deur te wachten om hun verrassingspakket op te halen. Ook nu weer stonden veel vrijwilligers klaar om de mantelzorgers te ontvangen, de pakketten uit te reiken en te helpen bij vragen.

Het was de hele dag door een gezellige drukte. Bij de balies waar de pakketten gehaald konden worden, maar ook op de informatiemarkt waar een aantal organisaties een kraam bemanden. Er werd informatie gegeven, gesprekken gevoerd en bij de Koffiefiets kon een heerlijke kop  koffie gehaald worden.

Even na 15.30 uur waren de pakketten opgehaald en sloten de deuren van het gemeentehuis. Marilou Jens van Events2move: “Het was een geweldige dag. Heel fijn om zoveel mantelzorgers blij te maken”. Samen met Angela de Vogel van Steunpunt Mantelzorg Houten had zij de organisatie van de mantelzorgwaardering op zich genomen.

Bent u mantelzorger en woont u in Houten of zorgt u voor iemand in Houten en wilt u volgend jaar ook een uitnodiging voor de mantelzorgwaardering ontvangen? Meld u zich dan aan bij Steunpunt Mantelzorg Houten. Dit kan op de website van ‘van Houten&co’.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love