Rotary Club Houten-Castellum zet zich in voor een kunstgras voetbalveld

19 november 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Rotary Club Houten-Castellum zet...

Dit weekend zijn twee activiteiten georganiseerd door Rotary Club Houten Castellum ten behoeve van een nieuw kunstgras voetbalveld voor de kinderen van SBO De Wissel, een school voor speciaal basisonderwijs, en de kinderen uit de buurt.  Vanuit de leerlingen en de buurtkinderen is dit voorjaar het initiatief hiertoe genomen. Momenteel spelen de kinderen op een veld van betontegels. De directie van de school gaf hier ruchtbaarheid aan. Dit werd opgepikt en leidde tot een  samenwerkingsverband tussen de school, de buurt, Rotary Club Houten Castellum en de gemeente Houten.

Het projectteam dat gevormd werd heeft zich ten doel gesteld om dit najaar zoveel mogelijk geld binnen te krijgen, zodat in het eerste kwartaal van 2024 het voetbalveld aangelegd kan worden. Het lokale bedrijfsleven heeft bijgedragen en particulieren hebben donaties gedaan. Kinderen van de school hebben kunst gemaakt en verkocht. Er zijn chocoladeletters verkocht en de Sint Maartenoptocht door de buurt stond dit jaar in het teken van het project.

Inmiddels is er een bedrag binnen door deze acties dat voldoende is om het kunstgrasveld aan te leggen. Toch gaan de acties nog even door om een zo mooi en groot mogelijk kunstgras voetbalveld aan te kunnen leggen.

Zaterdagmiddag werd een garage sale gehouden op het terrein van kasteel Schonauwen. De bewoonster van dit fraaie monument is lid van Rotary Club Houten Castellum en stelde haar domein hiervoor ter beschikking. Zij voelt zich zeer betrokken bij de buurt en wilde daarom dit initiatief op deze wijze van harte ondersteunen. Curiosa, taart, koffie en thee werd aangeprezen aan de bezoekers die zich door de regen niet lieten weerhouden om langs te komen.

Zaterdagavond was het feest in jongerencentrum Enter. Rotary Club Houten Castellum zet zich al jaren in voor dit jongerencentrum, omdat het belang ervan voor de jeugd in Houten groot is. Het jaren ’80-’90 discofeest met DJ was een groot succes.  Drukbezocht door oudere jongeren die zich weer even jong waanden met de muziek van hun jeugd.

Beide activiteiten hebben een mooie opbrengst opgeleverd, zodat een mooi kunstgras voetbalveld kan worden gerealiseerd.

 

Wilt u zelf als particulier ook nog een bijdrage doen, dan kunt u middels de QR code hieronder ook een bedrag overmaken. Mocht u als bedrijf een donatie willen doen, dan kunt u hiertoe ook contact opnemen met Paul van der Rijt: ppjvanderrijt@gmail.com of 06-15959239.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love