Vrijdag 10 september staat de Loop door Houten weer op het programma!

5 juli 2021

 1. Home
 2. /
 3. Nieuws
 4. /
 5. Sport
 6. /
 7. Vrijdag 10 september staat...

Iedere zaterdag bellen de DJ’s van Enthousiasper aan de hand van een nieuwsartikel met een regionaal bedrijf of organisatie om meer te weten te komen over de achtergrond van dit artikel. De DJ’s lazen afgelopen week een persbericht van de Loop door Houten waarna niemand minder dan Jos de Hardloopboss (Jos de Bruijn) gebeld werd om meer te weten te komen van de aankomende loop.

Zet vrijdagavond 10 september maar met dik gedrukte letters in je agenda! Want dan staat het grootste hardloop event van Houten weer op het programma: De Loop door Houten! Vorig jaar was het voor de organisatie een dramatisch jaar, omdat de 2020 editie door de lockdown niet door kon gaan. Helaas kwam ook de 2de vrijdag van juli van 2021 nog te vroeg en kon deze mede door de huidige restricties niet doorgaan.

Inmiddels is de organisatie in volle voorbereiding om de loop aankomende 10 september net als de vorige edities te laten plaatsvinden. Dit betekent dus dat er niet met een mondkapje op gelopen hoeft te worden!

Er zijn natuurlijk wel wat zorgen om het publiek. De gemeente geeft hier ook bij aan dat die op 1.5 meter afstand moeten blijven, maar de organisatie heeft helaas geen grip op het gedrag van het publiek. Jos doet daarom ook de oproep om verantwoordelijk met alle maatregelen om te gaan en bij het aanmoedigen van de hardlopers toch de 1.5 meter afstand van elkaar te bewaken.

Jos verwacht bij deze editie weer op een deelnemersveld van 1600/1700 deelnemers en iedereen kan zich net als vorige edities weer aanmelden voor vijf verschillende afstanden. Dit zijn:

 1. De 600 meter kidsrun.
 2. De 1300 meter jeugdloop.
 3. De “Sam Sam” loop van 2.5 kilometer die met zijn 2 gelopen wordt.
 4. De reguliere 5 kilometer.
 5. De reguliere 10 kilometer.

Aanmelden voor de loop kan via www.loopdoorhouten.nl en via deze website kan je alles vinden over het inschrijven. Kosten voor aanmelding via deze website zijn kinderen € 2,25 en volwassenen € 5,25.

Luister hier het hele interview terug dat de DJ’s afgelopen zaterdag hadden met Jos de Bruijn en krijg direct wat tips van Jos om het hardlopen na de corona lockdown weer op te pakken:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love