Een ruzie kan soms heel verfrissend zijn!

5 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Een ruzie kan soms...

Vandaag is het de internationale kusjesdag. Dus belden de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met relatietherapeut Wille Soepboer om te onderzoeken hoe belangrijk zoenen in een relatie is!

De afgelopen pandemie was voor veel mensen de ultieme relatietest. Mensen waren ineens heel veel thuis, soms met kinderen en dat heeft voor sommige stellen een enorme druk op de relatie gelegd. Uit het niets moet je het allemaal samen doen en heb je geen afleiding van werk, vriendinnen of een sportclub. Kleine dingen kunnen dan snel wat groter worden en irritaties kunnen oplopen. Wille geeft aan dat er de afgelopen tijd meer stellen om hulp vroegen, waarbij ze alleen in het begin van de pandemie vooral online moest werken.

Toch moet er niet worden vergeten dat het met een groter deel van de stellen gewoon goed gegaan is de afgelopen periode en een aantal stellen zelfs juist baat hadden bij deze nieuwe situatie. Er was veel meer tijd voor elkaar en contact met de kinderen deed deze groep juist goed.

Wille had daarnaast nog wat tips voor de luisteraars om hun relatie gezond te houden. Zo gaf ze aan dat het belangrijk kan zijn om terug te kijken naar hoe het ooit begonnen is en je partner te laten weten waarom je deze zo waardeert. Het kan soms goed helpen om elkaar bij thuiskomst van werk even een zoen te geven en te benadrukken dat het fijn is om elkaar weer te zien.

Ook is de communicatie onderling belangrijk, dat je dingen uitspreekt en de andere uit laat praten in een discussie zonder eerst zelf een oordeel te vellen. Ruzie heeft de neiging om groter te worden dus laat een kleine ruzie niet uit de hand lopen.

“Maar soms kan een ruzie gewoon heel verfrissend zijn” aldus Wille.

Want de boel opschudden kan soms heel goed werken voor een relatie en het is in ieder geval altijd beter dan zwijgen.
Voor meer informatie over Wille en haar praktijk www.counselinghouten.nl maar berer ga naar www.est.nl voor alle informatie over deze vorm van relatietherapie. Hier kan je ook cursussen volgen en boeken kopen.

Luister voor nog meer Wille het interview van zaterdagmiddag terug dat ze had met de DJ’s van het Enthousiasper radioprogramma en leer of het nog uitmaakt voor je relatie wanneer je met ruzie naar bed gaat:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love