Voorzitter Ben de Jong neemt na 10 jaar afscheid van de Voedselbank Houten 

11 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Voorzitter Ben de Jong...

Maandag 10 mei heeft Ben de Jong, na 10 jaar voorzitter te zijn geweest, afscheid genomen van de Voedselbank Houten. Ter afscheid bracht een groep vrijwilligers na afloop van zijn laatste (digitale) bestuursvergadering bloemetjes en cadeautjes. “Dit was een erg leuke verrassing”, zei Ben na afloop. 

Tien jaar geleden was de voedselbank een kleine, weinig gestructureerde en informele organisatie, die toe kon met een meewerkend bestuur. Het aantal klanten en vrijwilligers was de helft van nu en de voedselbank zat in een klein pand. Onder leiding van Ben is de voedselbank verhuisd naar het huidige pand aan de Poort 81, is het aantal klanten en vrijwilligers flink gegroeid, en zijn de organisatie en de werkprocessen geprofessionaliseerd. 

Veel mensen kennen hem als meester Ben, want in zijn werkzame leven zat hij in Houten in het onderwijs. Afgelopen 10 jaar was Ben het gezicht van de Voedselbank Houten. Binnen de voedselbank was hij een zeer gewaardeerde collega: betrokken, betrouwbaar, zorgzaam. Hij deed en regelde veel, vaak op de achtergrond. Ben houdt van aanpakken en deed dat dan ook bij de voedselbank. Van het buitenzetten van de vuilcontainer tot het ICT-beheer, van voedsel ophalen in zijn eigen auto tot het bezorgen van voedselpakketten, hij heeft het wel een keer gedaan. Elke vrijdag was hij als een van de eersten aanwezig op de voedselbank en zorgde hij dat de koffie klaar stond. En hij belde vrijwilligers bij ziekte, of bracht een bloemetje.  

Ben laat een goed lopende, financieel gezonde voedselbank over aan zijn opvolger Jan Mol. Die staat nu voor de uitdaging om nieuwe huisvesting te regelen. Want de huidige locatie in de Grund gaat her-ontwikkeld worden en dan is er geen plaats meer voor de voedselbank. Ben vindt het jammer dat hij dit niet meer heeft kunnen begeleiden. 

Bron Philippine Bronkhorst


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love