Voortbestaan wiijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld zeker gesteld

15 mei 2018

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Voortbestaan wiijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld zeker...

Gemeenteraad Houten besluit 15 mei 2018 om het dak van Schoneveld te repareren. Met 27 stemmen vóór en één onthouding (betreffende raadslid is als huurder betrokken) is de voltallige nieuwe gemeenteraad overtuigd van de meerwaarde van het wijkcentrum/cultuurhuis in Houten Zuid.

Het was lang geen uitgemaakte zaak dat het dak van het nog maar 7 jaar oude wijkcentrum zou worden gerepareerd. Het dak is kapot door een bouwfout. Reparatie kost 1,5 miljoen euro en is niet te verhalen op de inmiddels failliete aannemer. Er is serieus gekeken naar het onderbrengen van de activiteiten op andere locaties, het pand te slopen en ruimte te maken voor woningbouw. 

Van Houten & Co voerde een onderzoek uit naar het gebruik, organiseerde een informatieavond en een cultureel festival genaamd “het dak eraf” om het cultuurcentrum te behouden. Willy Lageveen van van Houten & Co is blij dat aan de onzekerheid voor de gebruikers nu een einde is gekomen. Gelukkig voor de gebruikers gaan deze plannen nu in de prullenbak. Nog deze zomer wordt gestart met de herstelwerkzaamheden.

 

 

 

 


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love