Voor Houtense kinderen van 5 tot 19 is er de jeugdtheaterschool!

24 januari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Voor Houtense kinderen van...

De theaters zijn helaas nog altijd gesloten maar afgelopen zaterdag wisten Jasper & Steffie toch iemand van het theater te spreken. Ze spraken met Mayon van der Klei die voor de jeugdtheaterschool Aan de Slinger werkt.

Bij de jeugdtheaterschool Aan de Slinger worden door de hele week na schooltijd theaterlessen aangeboden aan kinderen vanaf 5 jaar tot 19 jaar oud. Samen met andere studenten wordt er gewerkt aan producties waarmee alles dat wat met het theater maken van doen heeft voorbijkomt. Mayon merkt dat ze verschillende soorten kinderen meemaakt waarbij sommige kinderen meedoen vanuit leuke hobby en andere jongeren echt het theater vak in willen.

De jeugdtheaterschool is echt een kweekvijver van talent. Er worden twee type lessen gegeven. Het hele jaar wordt er theater lesgegeven maar voor de jongeren die al wat langer op de school rondlopen is er een productieklas. Dat is ook de klas waarbij studenten aan het eind van het jaar een eindproductie maken die voor een grote zaal opgevoerd zal worden. De klassen bestaan uit ongeveer 14 leerlingen per groep en een productieklas bestaat uit maximaal 12 studenten. “Dit omdat we wel de kwaliteit willen waarborgen van zo’n groep” aldus Mayon.

Met deze productieklas worden vooral veel nieuwe stukken gespeeld die een thema hebben vanuit een onderwerp dat speelt bij de jongeren maar ook stukken die geïnspireerd zijn door een muziekstuk of een gebeurtenis dat iemand heeft meegemaakt. Vanuit verschillende kanten halen ze bij de jeugdtheaterschool inspiratie voor de stukken die gespeeld worden.

Alle jongeren die zich geroepen voelen om ook een theater les te gaan volgen kunnen zich aanmelden via www.aandeslinger.nl omdat hier alle informatie over de jeugdtheaterschool en de lessen die hier gegeven worden te vinden is. Maar het leukste is misschien toch wel gewoon om, wanneer je tussen de 5 en 19 jaar bent, een gratis proefles te komen volgen door te mailen naar jeugdtheaterschool@aandeslinger.nl

Luister het hele interview dat Jasper en Steffie afgelopen zaterdag hadden met Mayon terug via deze link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love