Bij bioboerderij Miltenburg hebben ze hooiberg die dienstdoet als automaat!

24 januari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Bij bioboerderij Miltenburg hebben...

Iedere week bellen Jasper en Steffie ivm het radio item “Fietsen voor mijn eten” met een lokale ondernemer en deze week sprak Jasper met Yvonne Miltenburg van Bioboerderij Miltenburg om na te vragen wat er allemaal gebeurt bij de bio boerderij.

De reden dat de boerderij bekend staat als een bio boerderij heeft er mee te maken dat alle koeien op het terrein biologisch gevoerd worden en dat het gras ook alleen machinaal bewerkt wordt waarbij er geen kunstmest gebruikt wordt of bestrijdingsmiddelen en andere giftige stoffen ingezet worden. Dat maakt het dat de koeien alleen biologisch eten en automatisch de melk die ze maken ook biologisch is. De boerderij is niet alleen goed voor het milieu, de natuur, de omgeving, de dieren maar ook voor de mens!

Volgens Yvonne kan je duidelijk het verschil tussen de kaas uit de supermarkt en de biologische kaas die bij hen verkocht wordt. Dit komt alleen eerder door de verse en volle melk die in de producten gebruikt wordt dan dat je echt het biologische terug proeft. Bij het biologisch eten speelt toch meer het idee van wat je precies in je lichaam stopt, dat dit gezonder is en minder slecht voor de natuur.

In de tuin bij Yvonne heeft ze een hele bijzondere hooiberg gebouwd. Natuurlijk bestaat de hooiberg gewoon uit vier palen met een dak met hooi d’r op en wat zijkanten erin. Binnen in deze hooiberg daar schuilt het bijzondere want hier staat een automaat. In deze automaat staan flessen, kaasblokjes en andere lekkernijen. “Als je iets koopt worden die naar voren geduwd, met een liftje naar beneden gebracht waarna je het uit de automaat kunt halen” aldus Yvonne.

Daarnaast is nog een vak waar cadeaupakketten in liggen en daarnaast een mooi touchscreen met alle producten die gekozen kunnen worden en direct contactloos met de pin kan worden afgerekend.

Deze automaat is eigenlijk ontstaan omdat Yvonne steeds vaker de vraag kreeg of de kaas die ze maken ook op de boerderij te koop was. Eigenlijk deed Yvonne dat nooit omdat ze geen winkeltje op het terrein wilde beginnen en vooral de kaas verkocht aan de lokale supermarkten. Hiermee was het installeren van een automaat de ideale oplossing omdat daarmee geen winkel gebouwd hoefde te worden waarbij rekening gehouden hoeft te worden met openingstijden en personeel.

Iedereen die ook eens gebruik wil maken van de automaat kan langs komen bij de bioboerderij aan de Overeind 33 in Schalkwijk. Daarnaast is de bioboerderij ook te volgen op facebook en is het hele interview dat Yvonne afgelopen zaterdag had met Enthousiasper in zijn geheel terug te luisteren via deze link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love