Voel je kasteelheer of dame bij Restaurant Kasteel Heemstede

22 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Voel je kasteelheer of...

Iedere week bellen de DJ’s van het zaterdagmiddag programma Enthousiasper met een Houtense ondernemer en deze week belde Jasper & Steffie met Ollie Schuiling, chef bij Restaurant Kasteel Heemstede om te kletsen over Nationale Kasteeldag van vandaag.

Het mooiste kasteel van Nederland staat in Houten waar tevens een heel mooi restaurant in huist dat tegenwoordig zelfs een Michelin ster heeft! Chef Ollie Schuiling geeft aan dat het een heel bijzonder jaar geweest is, nadat hij het restaurant afgelopen jaar overgenomen heeft van de oude eigenaren die hier 17 jaar ziel en zaligheid in gestopt hebben.

“De vorige eigenaren wilden met pensioen en ik ben de gelukkige die het restaurant over heeft mogen nemen” aldus Ollie.

Het eerste jaar is eigenlijk een heel vreemd jaar geweest omdat het restaurant een aantal weken voor de eerste lockdown open is gegaan met een heel ervaren team. Vervolgens is het restaurant maar vijf maanden open geweest en sinds 15 oktober 2020 zit het restaurant al weer op slot door alle corona beperkingen. Maar ondanks dat het kasteel maar vijf maanden open is geweest, is het restaurant in het eerste jaar direct beloont met een Michelin ster.

“De ster voelt als een mooi cijfer op je rapport, je doet ergens je best voor. Je moet het niet zien als een doel maar als een beloning of gevolg van hard werken” aldus Ollie.

Als het restaurant 9 juni weer open mag zijn de vooruitzichten goed, want alle gasten staan te trappelen om weer te komen eten. Het personeel wil dit jaar nog een aantal stappen maken om op een nog hoger niveau te komen, zodat alle gasten die komen eten zich een avond lang een echte kasteelheer of -dame zullen voelen. Schuiling geeft aan dat niet alleen het eten van hoge kwaliteit blijft, maar dat daarnaast ook de wijnkaart net iets exclusiever gaat worden.

Helaas kan Kasteel Heemstede dit jaar nog niets doen met de Nationale Kasteeldag omdat ze niet open mogen zijn, maar volgend jaar gaat hier zeker aandacht aan besteed worden.
Dus kom vanaf 9 juni zeker langs om je in Kasteel Heemstede als echte koning of koningin te voelen. Meer informatie over het kasteel en de toekomstige openingstijden zijn te vinden via www.restaurant-heemstede.nl

En luister hier het hele interview terug dat de DJ’s Jasper & Steffie afgelopen zaterdag hadden met Ollie Shuiling, chef bij Restaurant Kasteel Heemstede:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love