#niksomjevoorteschamen is onderdeel van de nieuwe campagne van de Voedselbank

22 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. #niksomjevoorteschamen is onderdeel van...

Iedere week bellen de DJ’s van het zaterdagmiddag programma met een Houtense onderneming om meer te weten komen over een artikel dat ze afgelopen week gelezen hebben. Deze week bellen Jasper & Steffie met Philippine van de Voedselbank Houten om te praten over een nieuwe campagne.

#niksomjevoorteschamen is de nieuwe campagne die het afgelopen jaar opgestart is. Het is een landelijke campagne die al enige tijd loopt, waar de Voedselbank in Houten deze week extra aandacht voor wil geven. Ook de voedselbank in Houten loopt ertegenaan dat veel mensen niet langs durven komen uit schaamte, onwetendheid of anderzijds het gevoel dat ze hier geen recht op hebben. En dat moet maar eens doorbroken worden!

Ook heeft de Voedselbank in Houten de drempels verlaagd zodat meer mensen zich zo makkelijk mogelijk kunnen melden. Je kan tegenwoordig jezelf heel makkelijk via de website aanmelden, waar je ook anoniem kan checken of je in aanmerking komt. Ook kan iedereen even mailen of bellen naar de voedselbank.

De campagne is daarom niet alleen bedoeld voor de doelgroep die langskomt bij de voedselbank, maar ook voor mensen die de voedselbank goed zouden kunnen gebruiken. Het stigma dat er is omtrent het lopen bij de voedselbank moet ervan af! Dus het moet maar eens klaar zijn met het vooroordeel dat de voedselbank alleen maar bedoeld is voor mensen die domme fouten hebben gemaakt en daardoor in de schulden zitten of niet met geld om kunnen gaan en daarom niet rond kunnen komen.

Het terechtkomen bij de voedselbank kan namelijk iedereen overkomen. Het is vaak een opstapeling van levensgebeurtenissen. Een echtscheiding of ziekte waarna werkloosheid optreedt en dan gebeuren er nog wat andere dingen in je persoonlijke leven waardoor je ineens geen geld meer hebt maar nog wel moet betalen voor je dure huis!
Vaak is het alleen als overbrugging nodig om bij de voedselbank te lopen, want veel van de klanten zijn er vaak al na een half jaar tot een jaar weer uit en kunnen zelfstandig voorzien in de basisbehoefte.

Gelukkig is de toestroom bij de Voedselbank in Houten nu tijdens corona niet extreem gegroeid, maar in andere steden ziet Philippine een stijging van 40%! Het is wel fijn om te zien dat de vangnetten in Houten zo goed zijn dat het niet nodig is om de stap te maken naar de voedselbank.

Meer informatie over de voedselbank is te vinden via https://www.voedselbankhouten.nl/ en het gehele interview dat de DJ’s van Enthousiasper met Philippine is via deze link terug te luisteren:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Grand Café Houten

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love