Vergroenen plein Pruimengaarde

8 oktober 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Vergroenen plein Pruimengaarde

Een groep bewoners van de Pruimen- en de Mispelgaarde heeft het initiatief genomen om hun grote versteende parkeer-plein zo veel mogelijk te vergroenen. Na 1,5 jaar is het dan zover. Nadat de gemeente al eerder 180 m² van steen had verwijderd, het onderliggende zand eruit had gehaald en nieuwe grond had aangebracht, hebben de bewoners zelf, op zaterdag 7 oktober, alle beplanting (ca 1.000 planten) in de grond gezet. Ongeveer 60 m² zal gazon worden, vanwege onderliggende kabels en leidingen. De overige 120 m² bestaat uit de nieuwe beplanting.

Het project houdt ook in de aanschaf van een irrigatiepomp om de beplanting zomers water te kunnen geven. Daarnaast worden er een pergola, een insectenhotel en diverse nestkasjes geplaatst.

De financiering van het groen en andere voorzieningen zijn bekostigd via gemeentelijke subsidies. Voor de nog aan te brengen nieuwe zitbank, zal een andere subsidiebron worden gezocht.

De bewoners van het plein zijn verantwoordelijk voor het toekomstige onderhoud van al deze voorzieningen. Ze zullen daarvoor een informele vereniging oprichten.

De gemeente gaat nog twee bomen planten, het gazon aanleggen en nestkastjes plaatsen.

Wethouder Wouter van de Berg zal aanwezig zijn bij de feestelijke opening op zaterdag 4 november.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love