Veilige schoolomgeving Plantagepolder

6 oktober 2021

 1. Home
 2. /
 3. Nieuws
 4. /
 5. Algemeen
 6. /
 7. Veilige schoolomgeving Plantagepolder

De gemeente Houten werkt samen met OBS de Plantage en PCBS De Zonnewijzer aan een veilige schoolomgeving aan de Plantagepolder. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Dick-Bruna materiaal van Leer in ´t verkeer. Dit is vooral gericht op de veiligheid voor fietsende en lopende kinderen.

Gelukkig komen al veel kinderen op de fiets of lopend naar school.Toch rijden en parkeren er nog veel ouders aan de Plantagepolder tijdens de drukke breng- en haalmomenten. Daarom hebben de scholen de handen ineen geslagen en een gedragsactie georganiseerd waarbij de leerlingen op goed gedrag reageren en niet gewenst gedrag ook durven aanspreken. Een belangrijke waarde binnen het onderwijs en in de samenleving daar omheen is verantwoordelijkheid. Durven aanspreken op gedrag of feedback geven is niet alleen belangrijk in school maar verdient ook de aandacht als burger in de samenleving. Daarvoor is er een grote groep enthousiaste leerlingen die graag deze rol wil aannemen.

Door in de rol van verkeersregelaar te kruipen, mogen de leerlingen van de Plantage en de Zonnewijzer de ouders op hun gedrag in het verkeer aanspreken.  Zo zijn er verschillende gedragsafspraken die benoemd worden door de leerlingen:

 • Kom vooral op de fiets of te voet naar school
 • Komt u op de fiets wacht dan niet op de straat maar stap af en zet uw fiets in de daarvoor bestemde fietsenrekken.
 • Gebruik de veilige oversteek over het grasveld om de Plantagepolder over te steken en loop niet tussen de geparkeerde auto´s door.
 • Komt u toch met de auto, probeer daarbij dan zoveel mogelijk de Plantagepolder te mijden.
 • Komt u toch op de Plantagepolder, respecteer het éénrichtingsverkeer op de Plantagepolder en parkeer uw auto in een vak en niet op de straat of in het gras.

Tijdens het actiemoment spreken de leerlingen de ouders aan en in samenwerking met de politie en de gemeente wordt hier ook kracht bijgezet.

Het enthousiaste team van leerlingen heeft vorige week al geoefend met het aanspreken van ouders en zijn over het algemeen dik tevreden over hoe ouders zich nu gedragen of hoe ze reageren als ze aangesproken worden. Natuurlijk kan het, zo zegt het team na afloop, altijd beter.

Daarom hebben zij zelf geopperd om het niet bij deze ene actie te houden en zo nu en dan in alle vroegte de veiligheid rond de school te waarborgen.

We doen het met elkaar! Wie wil er nou geen veilige verkeerssituatie?


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love