Vandaag is het de wereld peulvruchtendag!

5 februari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Vandaag is het de...

Speciaal omdat het vandaag de wereld peulvruchtendag is spraken Dj’s Jasper & Steffie afgelopen zaterdag tijdens hun radiouitzending met Moestuin eigenaresse Gery van Amerongen over deze dag en natuurlijk de peulvruchten die geteeld worden bij haar bedrijf in Cothen.

Ondanks dat Gery nog nooit van deze dag gehoord heeft heeft ze zelf een voorkeur voor doperwten. Peultjes zijn gewoon heel lekker, tuinbonen ook aldus Gery. Het leuke is dat ze deze soorten ook op de tuin telen maar daarnaast ook nog aardbeien, bessen, blauwe bessen, verschillende soorten kool en bietjes. De bieten daar is de Moestuin wel een beetje bekend om en deze komen ook in allemaal verschillende kleuren!

Niet alleen de rode of de roze bietjes worden verbouwd in Cothen maar ook gele en witte bieten. Deze bieten zijn, in ieder geval bij de Dj’s, minder bekend dan de rode en roze maar smaken gewoon net zo lekker.Bij deze bieten zit een mooie rode ring en dit ziet er heel mooi uit. Deze bieten zijn heerlijk om te eten wanneer ze rauw zijn en wanneer je ze kookt dan verdwijnt het rode ringetje. Niet dat ze gekookt minder lekker zijn natuurlijk! Ook de sperziebonen die bij het bedrijf geteeld worden zijn niet te versmaden laat Gery weten. Deze worden na het plukken niet in stukjes gehakt maar als frietjes één voor één naar binnengewerkt.

Naast de bieten, sperziebonen worden er ook dahlia’s verbouwt in Cothen en stiekem is dit het product waar de Moestuin bekend om staat. Deze bloemen zijn heel mooi van kleur en bloeien lekker lang. Van juli tot oktober staat het vol met bloeiende bloemen op het bedrijf van Gery en iedereen die dit wil zien is van harte welkom op het bedrijf dat gevestigd zit aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg 39 in Cothen. Ook mogen mensen een e-mail sturen naar gery.van.amerongen@kpnmail.nl en kunnen enthousiastelingen het hele interview na luisteren via deze link:

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love