Vandaag in het theater Aan de Slinger: Het vertelcafé Houten

5 februari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Vandaag in het theater...

Gister spraken zaterdagmiddag Dj’s Jasper & Steffie met organisator Saskia Bangma over de nieuwste editie van het Vertelcafé dat vandaag zondag 6 februari vanaf 14:30 te bezoeken is in het theater Aan de Slinger.

Vertelcafe houten is een openpodium voor vertellers dat sinds drie jaar georganiseerd wordt. Het was de bedoeling om het vertellen meer zichtbaar te maken voor het publiek en een podium te bieden aan iedereen die zijn of haar verhaal wilde komen vertellen. Het is bij het publiek nog niet altijd even duidelijk wat verhalen vertellen precies is en daarom dat het nodig was om hier een podium voor te bieden. De opzet is simpel: Voor de pauze een open podium waarbij drie mensen hun verhaal kunnen komen vertellen afgewisseld met muziek en na de pauze een gastverteller die een langer verhaal komt vertellen. De verhalen die verteld worden zijn heel divers. Van oude volksverhalen of andere geschiedenis verhalen tot ervaringen van mensen zelf, tot zelf bedachte verhalen maar ook bijvoorbeeld jeugdherinneringen waar naar terug gekeken wordt. “Er kan eigenlijk van alles voorbij komen” aldus Saskia.

Vandaag organiseert het Vertelcafe Houten een hele speciale editie omdat deze in het teken staat van: Esther de Jong. Ze staat morgen met haar voorstelling “Boom” in het theater Aan de Slinger en deze voorstelling bestaat uit een serie ontroerende en geestige boomverhalen, begeleid door een harpiste en een zangeres. Saskia is in haar nopjes met de invulling van vandaag omdat ze Esther al eerder had willen uitnodigen als gastspreker en dit nu op deze manier zijn vorm heeft gekregen.

Voor iedereen die zich zelf ook eens op wil geven voor Het Vertelcafé Houten of anderzijds gewoon eens langs zou willen gaan is er via Facebook makkelijk contact te leggen of via www.aandeslinger.nl/programma/vertelcafe-houten kaartjes kopen voor de editie van vanmiddag 14:30.
Daarnaast is het hele interview dat Saskia afgelopen zaterdag bij Enthousiasper gegeven heeft terug te luisteren via onderstaande link:

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love