Vanaf 23 april eet je lokaal geproduceerd ijs bij de IJsboerderij Vrederust

2 april 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Vanaf 23 april eet...

Iedere week spreken de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper dankzij de organisatie Fietsen voor mijn Eten met een lokale ondernemer. Deze week spraken Jasper & Steffie met Jacolien van IJsboerderij Vrederust omdat hier vanaf 23 april lokaal geproduceerd ijs te proeven is en de Dj’s wilde weten welke smaken hier allemaal te vinden zijn!

Jacolien wilde na haar carrière in de zorg iets anders gaan doen met haar werkzame leven. Op de boerderij waar ze al jaren woont, wordt al geruime tijd melk geproduceerd dat net als de boerderijen in de omgeving naar de melkfabriek gaat maar Jacolien wilde iets anders! Geen kaas, melk of yoghurt meer. Nee vanaf 23 april gaan ze dan eindelijk open met een officiële ijsboerderij! Waar er dus in de buurt genoeg boerderijen te vinden zijn waar verse melk of biologisch geproduceerde kazen verkocht worden, kan er in de buurt van Driebergen lokaal geproduceerd ijs geproefd worden.

Een diverse keuze aan verschillende soorten ijs valt er vanaf 23 april te kopen bij de ijsboerderij. Van roomijs, sorbetijs (met water en veel fruit), ijs van magere melk tot yoghurt ijs! Van alles is er bij de ijsboerderij te koop in verschillende smaken. Aardbeien, Sinaasappel, Amandel, Chocolade, Koffie, Kaneel, Karamel Zeezout en nog zo veel meer smaken zijn er te kopen bij de ijsboerderij! Ondanks de ruim 20 verschillende smaken blijft voor Jacolien de smaak “vanille met gekarameliseerde amandelen en karamelsaus” haar favoriet. Hier kan ze wel van blijven eten.

Op 23 april staat de officiële opening op het programma. Een opening met inloop tussen 10:00 en 11:00 waarna de burgermeester de officiële opening zal verzorgen. Daarna is er tot 15:00 een leuk activiteiten programma waarbij poffertjes gegeten kunnen worden, een springkussen, een kennisquiz over de boerderij maar ook kan er geknuffeld worden met konijnen, kippen en zelfs lammetjes! Alles wat er op de ijsboerderij gevonden kan worden zal die dag gepresenteerd worden aan het publiek.

De ijsboerderij kan bezocht worden door langs de Gooyer Wetering 10 in Driebergen – Rijsenburg te gaan of natuurlijk door de website te bezoeken. www.ijsboerderijvredelust.nl  is hiervoor het adres. Luister daarnaast het interview dat Jacolien afgelopen zaterdag live op de radio gegeven heeft terug via onderstaande link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love