Van Appelplukdag tot de fietstelweek in Ultra Week(end)

15 september 2015

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Ultra Weekend
  6. /
  7. Van Appelplukdag tot de...

In de uitzending van Ulta week(end) was er aandacht voor de appelplukdag en de fiets telweek.

Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit, de Fiets Telweek. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen die fietsers maken in kaart gebracht. Het onderzoek duurt een week, waarbij zoveel mogelijk fietsers worden opgeroepen mee te doen. Houten is een echte fietsgemeente en kan een waardevolle bijdragen leveren aan het onderzoek. Forenzen of recreatieve fietsers, iedereen kan meedoen. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren. Deze informatie kan ook in Houten helpen bij mogelijke verbeteringen.

Speciale app
Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de fiets! app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers nemen deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de app store. Onder de deelnemers worden 20 Batavus fietsen verloot. Kijk voor meer info opwww.fietstelweek.nl.

Breedgedragen onderzoek
Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse partijen. Naast Nederlandse provincies en stadsregio’s werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Bredase universiteit NHTV mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek.

Appelplukdag

De laatste twee weekenden van september zijn er weer onze beroemde Appelplukdagen. Dat wordt dus extra veel genieten. Op alle vier de dagen (19 & 20 en 26 & 27 sept.) zal er weer van alles te doen zijn. Nieuw dit jaar is ons MAISDOOLHOF “HET LIMYRINT”! Kom lekker dwalen en de speurtocht doen in de mais. Vaar over met het trekpontje, of rijd mee met de trekker-huifkar. De bloemen staan fantastisch in bloei, ze kunnen gratis geplukt worden. Kinderen kunnen lekker komen spelen en bijvoorbeeld cupcakes versieren. Wafels, ons beroemde broodje Blaarkopbeefburger, taart en meer lekkers kunnen natuurlijk ook niet ontbreken op het gezellige terras.

Maar natuurlijk is het appels plukken de hoofdactiviteit. In de boomgaard wordt een uitleg gegeven hoe appels het best geplukt kunnen worden. Want je wilt natuurlijk wel een appel met een steeltje en zonder beurse plekken. Er zijn allerlei bekende en minder bekende soorten. Wil je meer weten over de milieubewuste manier waarop wij telen? Vraag het aan boer Huub of zijn broer Adrie, want die zijn ook in de boomgaard. Tot ziens op de Appelplukdag 2015, op alle vier de dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

 

De plukdag wordt gehouden bij: Boerderij Nieuw Slagmaat, Marsdijk 5, 3981 HE in  Bunnik. De appelgaarde staat overgens in gemeente Houten. 

Luister iedere zondagavond tussen 18:00 – 20:00uur naar Ultra Week(end) op Houten FM. 

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love