Tumult in de Houtense Politiek

25 oktober 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Tumult in de Houtense...

Op 25 okt 2017 maakte ITH bekend dat ze de grootste partij in Houten is geworden nu zij Paul Steehouwer – net benoemd als lijsttrekker bij D66 – heeft weten te verleiden over te stappen. De overstap slaat bij D66 in als een bom. ‘D66 Houten en de gemeenteraadsfractie zijn ook persoonlijk teleurgesteld in Paul en de manier waar hij deze stap heeft genomen’, schrijft Eric van Vliet in een persbericht waaronder nu  als afzender staat: Eric Van Vliet, fractievoorzitter D66. Van Vliet heeft grote vraagtekens bij de overstap. ‘Hoe kan hij overstappen naar ITH, dat vier jaar lang oppositie heeft gevoerd tegen D66 en het coalitieprogramma?’ en noemt de stap ‘politiek volstrekt ongeloofwaardig’ en niet passend in ons democratische stelsel waarin de kiezer en zijn stem centraal staan.
Luister hier naar het interview  met Eric van Vliet van D66 in ‘Daar Hou Ik U Aan’, het politieke radioprogramma dat iedere woensdagavond is te beluisteren tussen 19 en 21 uur op HoutenFM.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dhiua-interview-eric-van-vliet-25-okt-2017/

In een persbericht, dat ITH eerder vandaag verspreidde, liet Paul Steehouwer als reden voor zijn vertrek bij D66 weten dat hij geen vertrouwen meer heeft in het bestuur van D66 ’die de uitkomsten van de democratische verkiezing van Steehouwer als lijsttrekker van D66 voor de komende verkiezingen niet respecteert.’ Hij zegt op ‘cruciale onderwerpen op dezelfde koers als ITH te zitten’ en voor de uitvoer van zijn idealen zich meer ‘verwant’ te voelen met ITH. Hij neemt zijn zetel mee naar ITH. D66 ziet zo tijdens deze collegeperiode een tweede raadslid – na eerder raadslid Peter de Laat (die later ook de Raad heeft verlaten) – de fractie verlaten.

Luister hier naar het interview met Gerard Zandbergen van ITH (rond 19.00) en Eric van Vliet (20.00) van D66 in ‘Daar Hou Ik U Aan’, het politieke radioprogramma dat iedere woensdagavond is te beluisteren tussen 19 en 21 uur op HoutenFM.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/dhiua-interview-gerard-zandbergen-25-okt-2017/


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love