Treinverkeer donderdag lange tijd gestremd

8 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Treinverkeer donderdag lange tijd...

Door een ongeluk bij station Houten Castellum aan het eind van de ochtend, is het treinverkeer donderdag lange tijd gestremd geweest. De treinen die over het druk bereden spoor richting zuid Nederland rijden werden langere tijd uit de dienstregeling gehaald.

Reizigers die door het incident strandden op station Utrecht Centraal werden door het ontbreken van informatie ongedurig. De informatieborden op de perrons gaven geen of onjuiste informatie. De bestemming die op de treinen wordt aangegeven bleek in de meeste gevallen niet de juiste. Het aanwezige NS personeel kon niet meer informatie verstrekken dan omgeroepen werd. De omgeroepen berichten gaven de gestrande reizigers steeds een sprankje hoop, maar het verlossende woord voor het voortzetten van de dienstregeling kwam pas na 15.00 uur. Intussen raakten de bussen richting Houten overvol, waardoor chauffeurs passagiers soms bij de halte moesten laten staan.

Voor het ongeluk op station Castellum zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt. Een in de haast opgeroepen traumahelikopter is onverrichterzake teruggekeerd naar zijn standplaats Zestienhoven nabij Rotterdam.

Op het perron van station Castellum zijn enkele ruiten gesneuveld door opspattend grind als gevolg van de noodstop die de trein heeft moeten maken. Prorail heeft vrijdagochtend de schade opgenomen.

Getuigen van het ongeval is slachtofferhulp aangeboden.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love