Theater voor water haalt 458 euro op voor Kenia

13 maart 2014

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Theater voor water haalt...

Op zondag 9 maart voerde een groep van 60 kinderen en jongeren in de RK Kerk in Houten het theaterstuk Een reis rond de wereld in 8 scenes op. Met dit theater voor water halen ze geld op voor het waterputtenproject van Amref Flying doctors in Kenia.

De hele dag hadden de kinderen geoefend. In het theaterstuk, dat speelt in 1880, willen David en Eva trouwen. Eva’s moeder zag dat niet zitten dus bedacht ze een onmogelijke opdracht voor David. Hij moest binnen 80 dagen een reis rond de wereld maken. Dat was in die tijd vrijwel onmogelijk. Eva besloot met David mee te gaan, maar dat vond moeder helemaal geen goed idee. Ze ging naar de politie en deed aangifte van kidnapping. Gelukkig kwam het op het eind toch goed.
Het project werd begeleid door Ridder en de Prins entertainment. Toeschouwers konden naast de entreeprijs een vrijwillige donatie doen na iedere scene. De opbrengst van € 457, 91 werd namens de kinderen door Meike Hettinga overhandigd aan Perjan Moors. Perjan representeert Rotary Houten en Houten Castellum, die zich gezamenlijk met kinderen van Houten inzetten voor schoon water en beter hygiëne in Kenia. Op 19 maart wandelen 250 kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool 6 kilometer met 6 liter water, om te ervaren wat kinderen in Kenia dagelijks meemaken. Ook hieromheen zijn sponsoracties opgezet voor dit project.

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love