Zwembad De Startsprong mag subsidie aanvragen

26 januari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Zwembad De Startsprong mag...

Omroep Houten kondigde in een eerder artikel aan dat de noodzaak voor financiële bijstand voor zwembad De Startsprong in de raadsvergadering zou worden besproken. De schreeuw om hulp is gehoord en gehonoreerd. De Startsprong mag meedelen in de beschikbare subsidiepot.

Zwembadeigenaar Jeroen Peek wist zich gesteund door ruim 1200 handtekeningen die hij bij aanvang van de raadsvergadering aan wethouder Bos aanbood. Door deze publieke steunbetuiging is wel duidelijk dat het zwembad een maatschappelijke functie heeft in de gemeente. Naast de stapel handtekeningen heeft een motie voor het toekennen van subsidie ingediend door Inwonerspartij Toekomst Houten, het gemeentebestuur over de streep getrokken. Na wat wikken en wegen stemde VVD ook in met de motie. Hierdoor ontstond samen met de stemmen van Inwonerspartij Toekomst Houten, NatúúrlijkHouten en SGP een meerderheid.

Zichtbaar opgelucht dat het zwembad in aanmerking komt voor de Subsidieregeling Energiecompensatie laat Jeroen Peek aan regionale media weten: “Dit geld helpt ons op de korte termijn. We zullen nu moeten kijken hoe we verder kunnen verduurzamen. Gelukkig staat de gemeente ervoor open ons daarbij te helpen. Zij hebben er ook niets aan als ze ons dat geld geven en we over een jaar alsnog omvallen. Dan is het weggegooid geld.”

Mogelijk volgt later dit jaar nog een Tegemoetkoming Energiekosten vanuit de overheid, zodat ook op wat langere termijn het zwembad voor sluiting wordt behoed waardoor in Houten geen onnodig lange wachtlijst voor zwemlessen ontstaat.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love