Stilte-wandeling naar jubilerend Hospice

23 september 2021

Vrijdagavond 24 september om 20.15 uur richt Burgemeester Isabella het woord tot iedereen die mee zal lopen met een stiltewandeling, georganiseerd in het kader van het tienjarig bestaan van Hospice Kromme-Rijnstreek.

Doel is de Rode Beuk in het bloemenplantsoen bij het Hospice, die begin dit jaar door de Burgemeester is geplant.

Na het welkomstwoord zullen de aanwezigen een led-lichtje aangereikt krijgen waar de naam van de persoon die zo gemist wordt, op kan worden geschreven. Het lampje mag later worden achter gelaten bij de boom: een plek om herinneringen op te halen, te gedenken en te rouwen.

De stoet wandelaars vertrekt om 20.30 uur vanaf Montessori-basisschool Houten aan de Korenmolen voor een wandeling van ongeveer een halfuur.

Bij de herinneringsboom wordt aan wie dat wil, gelegenheid geboden stil te staan voor een moment van herinnering aan het verlies van een dierbare. Voor de één biedt een gezamenlijke wandeling troost en verbondenheid, anderen ervaren het mogelijk als een moment om in gedachten te zijn bij wie hen is ontvallen. De wandeling staat los van enige geloofsovertuiging. De herinneringsboom is een centrale plek waar iedereen zijn gedachten de vrije loop kan laten.


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

00:00 17:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love