Startconferentie 80 jaar vrijheid

21 december 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Startconferentie 80 jaar vrijheid

In 2024 en 2025 wordt gevierd dat de Tweede Wereldoorlog 80 jaar geleden ten einde kwam. Door het hele land staan mensen erbij stil dat Nederland dankzij de inzet van militairen van de geallieerde landen en met hulp van het verzet werd bevrijd. 

Het thema is dit jaar  ‘80 jaar vrijheid’. U leest hierover op de website van het Nationale Comité 4 en 5 mei: www.4en5mei.nl.

80 jaar vrijheid in Houten
Ook in Houten staan we stil bij 80 jaar vrijheid. Naast het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog, willen de organisatoren in dit jaar de waarde van vrijheid met elkaar uitdiepen. Continu blijven samenwerken aan het behouden van vrijheid.
Wat ons verbindt, is dat wij allemaal in een vrij land wonen waar we binnen de regels van onze democratische rechtsstaat vrij zijn om te doen en laten wat wij willen, vrij zijn om te zeggen en te geloven wat wij willen en vrij zijn om te zijn wie we zijn. Wij hebben een gemeenschappelijk belang om deze vrijheden bewust, actief en met elkaar in stand te houden.

Samen en met elkaar
Gemeente Houten, het 4 en 5 mei comité Houten en het 4 mei comité Schalkwijk organiseren op 18 januari 2024 van 19.30 uur tot 21.30 uur een startconferentie voor ‘80 jaar vrijheid’ in Houten.  Via deze startconferentie willen zij de Houtense samenleving via haar organisaties betrekken bij 80 jaar vrijheid. Tijdens deze bijeenkomst willen ze met u het gesprek aangaan over vrijheid, en met u verkennen of en hoe uw organisatie aandacht kan geven aan ‘80 jaar vrijheid’. Enerzijds door de inzet van bestaande activiteiten, anderzijds door elkaar te inspireren om tot nieuwe samenwerkingen en activiteiten te komen.

De inzet van de startconferentie is om in de periode van september 2024 tot september 2025 met elkaar een divers aanbod aan activiteiten aan te bieden in Houten, gerelateerd aan herdenken en vrijheid. Zodat iedereen uit Houten iets kan meenemen uit dit bijzondere jaar.

Praktische informatie

De officiële uitnodiging met het programma ontvangt u in de loop van december. Maar u kunt nu al uw organisatie aanmelden voor de startconferentie. Dat kan via info@4en5meihouten.nl of https://forms.gle/dS8GtbQgDy3qyMmw6.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love