Leerlingen Heemlanden bezorgen Houtenaren mooie dag

22 december 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Leerlingen Heemlanden bezorgen Houtenaren...

Op de laatste schooldag voor kerst zetten leerlingen van college de Heemlanden zich in voor een maatschappelijk doel dicht bij huis.

Start in aula
De “Heemlanden met je Hart dag” startte in de aula. Christie de Vrij van Present Houten vertelde de leerlingen dat het heel goed is om je best doen op school, maar dat omzien naar een vriendin, klasgenoot of oma ook heel belangrijk is. Frank Dijkstra, vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland, kreeg daarna het podium en informeerde de leerlingen over vluchtelingen en statushouders in Houten. De brugklassers hadden vragen voorbereid in de mentorklas voor Ersin Guven, een Turkse vluchteling die wiskundeleraar is en Malika Saber, coödinator van Vluchtelingenwerk Nederland in Houten.

Aan de slag

Maar liefst 200 brugklassers gingen daarna op pad naar Reinaerde Weteringhoek, DUO in ’t Goy, de Spot, het Wereldhuis, de Krachtfabriek, het Houtens Erf, Noppes, EcoKring, het Vertrouwde Dorp en naar de huizen van de Oekraïners. Er werd een verjaardag gevierd, een kerstsamenzijn voorbereid, er werden liedjes gezongen en gedichten voorgedragen en een punch gemaakt. Op elke locatie was weer een heel andere dynamiek.
In de gymzaal van de Heemlanden kreeg een groep leerlingen een clinic basketballen in een rolstoel. Dit is georganiseerd door Sportpunt Houten. Ook waren er drie creatieve workshops: kerstkaarten maken, kerstballen met een wens en kerstkoekjes en deze kerst presentjes werden naar 65 adressen in Houten gebracht.

Rector vindt omzien naar elkaar belangrijk
Rector Yolanda Petermeijer wil de leerlingen van College de Heemlanden bijbrengen dat je naast vakken leren op school ook open moet staan voor anderen. Samenwerking hierbij met Present Houten lag voor de hand. Present heeft als missie om meer mensen te laten omzien naar elkaar. Dat doen ze door groepen vrijwilligers te koppelen aan mensen in Houten die aandacht of praktische handen nodig hebben. Present Houten weet waar hulp nodig is door samen te werken met vele organisaties in Houten, zoals de organisaties die gaan over de ouderen in Houten en die werken met psychisch kwetsbaren of mensen met hersenletsel.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love