stapsgewijs naar samenlevingsagenda

27 mei 2018

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. stapsgewijs naar samenlevingsagenda

Op zaterdag 26 mei komt een groep van 90 inwoners en professionals  bij elkaar om de nieuwe coalitie verder te helpen met het maken van een agenda voor de komende jaren. Terwijl in Houten de temperaturen tropische waarden aannemen, spreken de deelnemers in vijf groepen 3 uur lang rond verschillende thema’s over wat zij belangrijk vinden voor Houten. Iedere groep geeft advies over hoe het concept coalitieakkoord dat er nu ligt nog sterker gemaakt kan worden.  Een volgende stap op weg naar een samenlevingsagenda voor de gemeente Houten is hiermee gezet.

Het is de ambitie van de nieuwe coalitie (CDA, VVD, GL en CU) om meer samen te gaan doen. Hilde de Groot (GL): “Waarom alleen als je het samen kunt doen? We willen niet alleen expertise vanuit gemeentehuis, maar ook vanuit de samenleving inzetten”. 

Deelnemers waren enthousiast en hebben hun punten kunnen inbrengen. Voor twee groepen hadden zich te weinig deelnemers aangemeld. Hier wordt op een andere manier de samenwerking opgezocht.

De resultaten van deze dag worden verwerkt in het coalitieakkoord en  4 juni teruggekoppeld. Op 12 juni wordt het aangevulde coalitieakkoord vastgesteld. Op die dag wordt ook het nieuwe college geïnstalleerd.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love