Stap zaterdag 5 maart de hotelkamer in van Joost tijdens de voorstelling: Hotel Spijkers.

26 februari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Stap zaterdag 5 maart...

Iedere zaterdag bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een artiest die de aankomende periode in het theater Aan de Slinger op komt treden. Afgelopen zaterdag spraken Jasper en Steffie theatermaker Joost Spijkers over zijn voorstelling Hotel Spijkers waarmee hij op zaterdag 5 maart om 20:15 in het theater Aan de Slinger staat.

De voorstelling is het complete aanbod van wat er allemaal van Spijkers in het theater te verwachten is. Deze creatieve duizendpoot brengt in zijn voorstelling een mengeling van chanson en balkan muziek, met ijzersterke teksten van Peer Wittenbols naar het publiek toe. Samen met vier muziekvrienden heeft Joost de afgelopen jaren een geheel eigen stijl ontwikkeld waarbij snel duidelijk zal worden dat zijn grote liefde voor de Balkan regio in meerdere onderdelen van de voorstelling terug komt. Deze voorliefde van Joost voor de regio komt voort uit het feit dat hij hier opgegroeid is. De vader van Joost is voor geruime tijd werkzaam geweest in de regio en hierdoor heeft Joost een groot gedeelte van zijn jeugd in de Balkan doorgebracht. Tijdens deze periode is Joost niet alleen verliefd geworden op het land, de muziek, het eten en de taal maar ook op de mensen die er wonen. In het bijzonder op zijn vrouw die hij daar heeft leren kennen en waarmee hij gelukkig getrouwd is.

Het talent van Spijkers blijft gelukkig niet onopgemerkt. Voor zijn vorige voorstelling Spijkers II won Joost de Poelifinario prijs in de categorie kleinkunst en in 2015 werd Joost nog genomineerd voor de Annie MG Schmidt-prijs voor het beste theaterlied. Toevalligerwijs werd aan Joost ,de ochtend van het interview, bekend gemaakt dat hij voor de tweede keer voor deze prestigieuze prijs genomineerd is. Het nummer “Welkom Thuis” (dat in het theaterstuk van Joost verwerkt zit) zal samen met vijf andere liederen uit moeten gaan maken welke de 1ste prijs mee naar huis gaat nemen. De concurrentie die onder andere uit Wende en Richard Groenendijk bestaat is groot maar volgens de Dj’s Jasper & Steffie zal een overwinning voor Joost meer dan verdiend zijn!

Naast de optredens vanuit zijn eigen theatershow is Joost Spijkers onderdeel van de Ashton Brothers waarmee hij door het land trekt. In 2017 konden tienduizenden mensen in Eindhoven, Apeldoorn en op Slot Zeist genieten van Ashtonia waarbij een unieke avond uit gegarandeerd was. Het trio was na dit succes weer begonnen met het maken van een gloednieuwe show, toen de corona crisis de voorbereidingen helaas abrupt tot stilstand deed komen. Gelukkig zit het stil blijven zitten en afwachten niet in het Ashton DNA dus presenteerden de Brothers in de zomer van 2020 het vrolijke en veilige theaterconcept A Medicine Show. Dit bestond uit een spectaculaire show van een uur en een diner in het theater.

De zeer ervaren Joost kent door de optredens met verschillende gezelschappen het theaterlandschap inmiddels al aardig op zijn duimpje. Hij heeft met Slot Zeist, de Utrechtse stadsschouwburg,  de Amsterdamse Kleine Komedie en het eveneens in Amsterdam gevestigde Paradiso al in mooie zalen opgetreden. Toch komt hij nog altijd graag naar het theater Aan de Slinger dat hij als een fijn en gezellig theater beschouwd.
Kom zaterdag 5 maart om 20:15 naar het theater Aan de Slinger kijken en beleef het theaterconcert Hotel Spijkers dat je opzweept en meevoert naar een mysterieuze plek. Mocht het niet uitkomen op om 5 maart langs te komen in het theater dan is de gehele speellijst van Joost te vinden via www.joostspijkers.nl en luister daarnaast het hele interview dat Joost afgelopen zaterdag live op de radio had bij Omroep Houten terug via deze link:

(foto bij het artikel is van fotograaf Jaap Reedijk)


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love