Hoe ga jij dit weekend verkleed tijdens carnaval?

26 februari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Hoe ga jij dit...

Alaaaaaf! Dit weekend wordt er op verschillende plekken in onze omgeving carnaval gevierd en speciaal voor deze heugelijke gebeurtenis spraken de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met Prins Carnaval van de carnavalsvereniging De Laetste Stuyver om te onderzoeken waarom deze carnavalsvereniging de leukste van de omgeving zou zijn.

Prins Carnaval Gerard is net klaar met de opening van het kindercarnaval feest wanneer hij de telefoon op neemt om Jasper en Steffie te woord te staan tijdens de uitzending. De prins is het hele weekend druk in de weer om samen met zijn prinses aan alle plichtplegingen te voldoen. Het is een druk weekend voor de prins en zijn prinses omdat er een hoop op de planning staat. Naast het kinderprogramma dat zaterdag tot 15:00 duurt is er in de avond tussen 19:00 en 21:00 de “Gouwe Ouwe” avond waarna van 21:00 tot 01:00 het grote carnavalsfeest los zal barsten. Hier zijn, volgens de prins, nog kaarten voor verkrijgbaar die aan de deur van de feestlocatie gekocht kunnen worden. Normaal is dit alleen voor leden van de vereniging bedoeld maar omdat er nog genoeg kaarten beschikbaar zijn mogen ook niet leden dit weekend kaarten kopen.

De zondag is net als de zaterdag een vol programma waarbij om 13:00 de optocht zal beginnen op de parkeerplaats van Dorpshuis ‘De Ploeg’. De optocht is dit jaar wel anders dan voorgaande jaren want het gaat bij deze editie om een wandeltocht. De wandeltocht zal onder de muzikale begeleiding zijn van ‘Blaaskapel de Zwiebels’. De reden voor deze aangepaste optocht heeft er vooral mee te maken dat de viering van carnaval pas op het laatste moment definitief werd en er toen geen tijd meer was voor praalwagens. Het grote voordeel van deze wandeltocht is dat niemand zich hoeft in te schrijven omdat je jezelf gewoon kunt aansluiten. Wel is het meedoen aan de wandeloptocht geheel op eigen risico.

Volgend jaar zal deze optocht dus weer bestaan uit mooi versierde wagens maar dit jaar zal met de wandeltocht toch een mooi feestje gebouwd kunnen worden. Na de optocht zal van 13:30 tot 19:00 het “kleintje carnaval” gevierd worden om daarna thuis weer rustig af te schminken. Laat Omroep Houten weten hoe jij carnaval gevierd hebt en stuur graag de foto’s van jouw feestje door. Luister daarnaast via onderstaande link naar het vrolijke interview dat de Dj’s Jasper en Steffie gister met Prins Carnaval hielden tijdens de Enthousiasper radiouitzending:

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love