Sporters stralen tijdens Het Sportgala Houten

6 februari 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Sporters stralen tijdens Het...

In Theater aan de Slinger werden maandagavond prijzen uitgereikt aan de winnaars van verschillende categorieën. De zesde editie van Sportgala Houten werd een spetterende show. Omlijst door muziek van Big Band Houten en afgewisseld door optredens van balletschool Helen Wilson werden de prijswinnaars in de spotlights gezet.

De uitslag:
* Sportvrijwilliger
Nanning van der Hoop van Hockey Club Houten. Hij heeft een brede vrijwilligersfocus en maatschappelijke inzet, onder andere voor zijn initiatief Sportief Netwerken. Hierbij worden werkzoekenden begeleid met bewegen om ze fit op weg te laten gaan naar nieuw werk. Daarnaast is Nanning de drijvende kracht achter het trimhockey, is hij opleider en begeleider van scheidsrechters en zet hij zich vanuit de Rotaryclub Houten Castellum in voor Special Sports in Houten
* Sportfoto
Adri de Vrieze. Hij legde honkballers op weg naar het kampioenschap op de gevoelige plaat vast. Een foto die een sfeer van vastberadenheid oproept bij de jury.
* Sportploeg
De Jongens C1 van Taurus. Zij vormden nog maar net één team en werden meteen Nationaal Open Jeugd Kampioen.
* Special sports
Aangepast sporten in Houten kreeg de sportstimuleringsprijs. Taurus ontvangt van Rotary Club Houten Castellum een cheque van maar liefst €1000,- voor de ondersteuning van het paravolleybal (zitvolleybal) bij de jeugd.
* Sporttalent
Debora Jille (badminton). Afgelopen zondag won Debora (17 jaar) twee zilveren medailles in het Enkel- en Dubbelspel op het NK Badminton in Almere. Ze speelt in Jong Oranje en heeft de hoogste talentstatus door het NOC*NSF. Debora nam het op tegen klassiek balletdanseres Femke Feith (10 jaar). Femke is de jongste balletdanseres aan de Nationaal Ballet Academie in Amsterdam ooit. Zij kreeg de Aanmoedigingsprijs Sporttalent 2016.
* Sporter
Vincent ter Schure (weg- & baanwielrennen). Vincent heeft optimaal gepresteerd op de Paralympische Spelen afgelopen zomer in Rio de Janeiro. Met drie medailles, twee zilver en éen goud, heeft Vincent met zijn voorman Timo Franssen de sport naar een professioneler en hoger niveau weten te brengen wat de jury bewonderenswaardig vond.

De prijswinnaars ontvingen allemaal het Sportgala Houten beeldje, een geldbedrag van €250,-, kaarten voor een wedstrijd van FC Utrecht, een gratis jaarlidmaatschap bij Piazza Sports en een gratis medische keuring bij FysioVandaag.    De bekendmaking van de verschillende winnaars werd afgewisseld met enkele sportieve en muzikale optredens waaronder een optreden van Balletschool Helen Wilson. Bigband Houten zorgde voor de muzikale omlijsting. De avond werd afgesloten met een dankwoord en een fotomoment voor de pers, ouders en familieleden.

De integrale uitzending is te zien op:

https://www.houtenfm.nl/

[mh_media type=video]

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love