Slippertje eredivisiekampioen Houten in laatste competitiewedstrijd

22 mei 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Slippertje eredivisiekampioen Houten in...

Zaterdag speelde de kersverse eredivisiekampioen The Dome/Handbal Houten de laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was Green Park/Handbal Aalsmeer HS2. De confrontatie stond in het teken van het pas behaalde kampioenschap. A-junioren Aryan Khaladj en Jelle Horsman waren toegevoegd aan de selectie, maar zouden niet aan spelen toekomen.

Bij het oplopen krijgen de spelers de high fives van de G-teams van HV Nijenrodes/Westsite en Achilles.  De reserves van Aalsmeer feliciteren bij het begroeten heel sportief de mannen van The Dome/Handbal Houten met een kratje bier. Desalniettemin zijn zij niet van plan om zich gewillig naar de slachtbank te leiden. Integendeel.

Want we zien een zeer gemotiveerd Aalsmeer 2 aan de wedstrijd beginnen. Aan de andere kant bij Houten is er voor gekozen om spelers die dit seizoen wat minder speelminuten gemaakt te hebben in de basis te laten beginnen. De spelers van dit basisteam zijn echter onzorgvuldig in de passing en in de afronding. En zo zitten we ondanks een aantal goede reddingen van Richard Meinicke toch al snel naar een achterstand te kijken van 2-7. Dat dwingt coach Vladan Mijalkovic tot het nemen van een vroege, maar hoog noodzakelijke time-out. Er worden een aantal wissels doorgevoerd, maar ondanks dat ontbreekt nog steeds de scherpte. Dit heeft een kampioen onwaardige achterstand van 10-19 bij rust tot gevolg.

De tweede helft begint ook niet overtuigend en Houten is aan het forceren. Maar uiteindelijk kruipen de geelzwarten toch dichterbij: 14-21, 15-21, 16-21. Aalsmeer geeft zich echter niet gewonnen en loopt spontaan weer uit: 16-22, 16-23, 16-24. Dan gaat eindelijk het gaspedaal er bij Houten op en wordt de achtervolging definitief in gezet. Bram Versteegden maakt zo waar de aansluitingstreffer: 28-29! Maar het offensief komt te laat, het is vandaag geen “er op en er over” want ook Aalsmeer blijft zijn doelpuntjes scoren en wint uiteindelijk terecht met 32-33. En dat is wel een smetje op de avond.

Ondanks dat worden spelers en staf uitgebreid gehuldigd, want over het gehele seizoen zijn zij de terechte kampioenen van de eredivisie en daar mogen ze trots op zijn! Dus bloemen voor de kampioenen en een woord van de dank voor hen die het team zullen verlaten: spelers Sem Klinkenberg en Boy van Eijk, fysiotherapeut Jasja Veurink en trainer/coach Vladan Mijlakovic. Aanvoerder Ruben de Bok neemt de gelegenheid om de mensen van Stichting Tophandbal Houten te bedanken, alle vrijwilligers en het publiek voor de steun.

Zaterdag 3 juni staat de eerste van de twee best-of-two wedstrijden om promotie naar de BeNe-League gepland, een thuiswedstrijd. Gevolg door een uitwedstrijd op zaterdag 10 juni. Laten we de verlieswedstrijd van vandaag beschouwen als een wake-upcall, tegen Tachos moet er uit een ander vaatje getapt worden.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love