Sint Maarten in park Schoneveld

13 november 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Kerken
  6. /
  7. Sint Maarten in park...

Sint Maarten, sint Maarten de koeien hebben staarten …
Veel kinderen kennen de liedjes van Sint Maarten wel, maar wie weet waarom je bedelend langs de deuren gaat op die dag op 11 november?

Op 11 november konden kinderen in Park Schoneveld het verhaal van Sint Maarten ontdekken. Met hun lichtje gingen ze op zoek naar de  hoofdpersonen: Sint Maarten en de bedelaar met wie hij zijn mantel deelde, zijn paard, de poortwachter en een vrek die hen de weg wees. Ieder vertelde hen een stukje van het verhaal. En de letters die ze kregen vormden samen het woord ‘delen’, want dat is toch de kern van het feest!

Kinderen hadden speelgoed meegenomen om weg te geven en Sint Maarten had na een uur een paar tassen vol ingezameld voor de Speelgoedbank. Er was chocolademelk tot slot.

Eén kind had de kern van het feest heel goed begrepen, toen ze tegen de ‘vrek’ met haar bontjas zei: ‘U mag wel eens een voorbeeld nemen aan Sint Maarten!’

Deze Sint Maartensviering werd georganiseerd door RK parochie Paus Johannes XXIII, protestantse gemeente Houten en Stichting Present.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love