Schalkwijker Van Schip bij Zesdaagse Rotterdam

19 november 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Schalkwijker Van Schip bij...

De regerende Europees kampioenen koppelkoers Yoeri Havik en Jan Willem van Schip gaan van 7 t/m 12 december 2021 op jacht naar de gele trui tijdens de Wooning Zesdaagse. Het koppel kan worden gezien als dé uitdagers om Niki Terpstra en de afzwaaiende Kenny De Ketele van de eindwinst in Rotterdam Ahoy af te houden.

Het afgelopen baanseizoen was er voor Havik en Schalkwijker Van Schip een om in te lijsten. Want naast een verdienstelijk olympisch optreden in Tokio, waar het duo na een prima koers als vijfde eindigde, kwam in het Zwitserse Grenchen de beloning: de Europese titel. Voor mede wedstrijddirecteur Michael Zijlaard was het dus een logische stap om het nieuwe topkoppel voor de Wooning Zesdaagse vast te leggen. “Toen Havik vorig jaar met Stroetinga de Wooning Zesdaagse won, konden we nog niet vermoeden dat Wim en Yoeri hun titel niet gingen verdedigen, omdat Wim zou stoppen”, legt hij uit. “Maar gelukkig heeft Yoeri in Jan Willem een uitstekende vervanger gevonden, die sterk én snel is.”

Volgens Zijlaard is het koppel Havik – Van Schip zeker een van de te kloppen ploegen tijdens de Wooning Zesdaagse. “Voor mij zijn ze – samen met Terpstra en De Ketele – de grote favorieten. Het is echt een droomduo, die beiden zeer rap zijn én de duur hebben om ronden te pakken. Dus ze kunnen op meerdere manieren winnen.” Havik ziet zichzelf ook als favoriet voor de eindzege, maar is ook trots op de weg die hij als renner heeft afgelegd om aan de top van de zesdaagsewereld te komen. “Afgelopen jaar was mijn tiende poging in Rotterdam om te winnen en het lukte”, vertelt de Noord-Hollandse sprinter. “Het is dan ook extra bijzonder om dit jaar na zo lange tijd – door corona – weer een groot evenement te rijden en dan ook nog als Europees kampioen voor thuispubliek.” Havik ziet – net als Zijlaard – de Nederlands-Belgische combinatie Terpstra – De Ketele als grote concurrenten voor de winst. “De Ketele was op het WK in topvorm. Daar maakte hij veel indruk. En Niki blijft Niki: een sterke en ervaren renner, die zeker samen met Kenny goed voor de dag gaat komen.”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love