Aan de Mispelgaarde en de Pruimengaarde hebben de bewoners, om de wijk te ‘ontstenen’ de handen ineen geslagen en uit de mouwen gestoken. De enkele jaren geleden opgerichte bewonersvereniging heeft daartoe het initiatief genomen. In nauw overleg met de gemeente is 180 vierkante meter stoeptegels weggehaald zodat er plek vrijkwam voor het planten van honderden planten.
Op 4 november werd in het bijzijn van wethouder Wouter van den Berg de vergroening een feit. Het ontstenen past helemaal in het plan van de gemeente. Het initiatief werd dan ook warm onthaald. Niet overal waar de tegels waren gelicht kon worden gegraven om de planten te poten vanwege de kabels en leidingen die er liggen. Naast het groen dat is geplant zal een deel van de op het beton veroverde aarde worden ingezaaid met gras. De wethouder viel de eer te beurt het laatste plantje, een witte anemoon in te graven. Het onderhoud aan het groen zullen de bewoners zelf verzorgen.
De gemeente heeft de aanplant het predikaat ‘Ons Buiten’ verleend. Op meer plaatsen in Houten zijn bordjes met die tekst te zien in perken die door buurtbewoners met zorg worden onderhouden.
De gemeente juicht ontsteningsprojecten van harte toe en ondersteunt deze financieel. Er wordt veel werk gestoken in de zoektocht naar ontsteenambassadeurs. Diederike de Jong is in haar wijk bereid gevonden die taak op zich te nemen. Zij probeert buurtgenoten enthousiast te krijgen om het voorbeeld aan de Pruimen- en Mispelgaarde te volgen. Over haar zoektocht naar bijval voor vergroening van wijk De Berm liet Diederike eerder weten:
“Ik heb alleen maar vriendelijke mensen ontmoet die er bijna altijd wel voor open staan. Daarna is het zaak onderling afspraken te maken en die met de gemeente af te stemmen”.