Rust in Tull en ’t Waal, de klok op de kerk zwijgt

20 november 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Rust in Tull en...

Sinds enkele maanden is het behoorlijk stil in Tull en ‘t Waal. Op last van de gemeente Houten zwijgen de klokken van de Nederlands hervormde kerk. 

De kerktoren is getroffen door houtrot. De toren, die stampt uit de veertiende eeuw, is ouder dan de kerk die er later is bijgebouwd. De kerk is eigendom van de Nederlands hervormde gemeente, maar de toren behoord tot een rijksmonument en is daarom van de gemeente Houten.

Tot eind Augustus luiden de klokken nog, maar daarna werd het stil in het dorp. Na een kerkdienst merkte bezoekers op dat er houtsnippers op de grond lagen waarna er melding is gemaakt. Specialisten van de gemeente Houten kwamen kijken en concludeerde dat de toren in slechte staat van onderhoud is, waardoor de klokken niet langer mogen luiden.

Het CDA en SGP hebben in de Houtense gemeenteraad vragen gesteld over de kwestie. Wethouder Kees van Dalen verklaarde dat er een geldbedrag beschikbaar moet komen waaruit de restauratie van de toren betaald kan worden. De restauratie kost naar schatting 150.000 euro.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love