Roos van Leeuwen aan het roer bij Wanbound/Handbal Houten Dames 1

25 mei 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Roos van Leeuwen aan...

Met ingang van aankomend seizoen staat Wanbound/Handbal Houten Dames 1 onder leiding van oud-VOC speelster Roos van Leeuwen. Zij neemt hiermee het stokje over van Daniël Laverman, die Houten na één seizoen alweer verlaat.

Van Leeuwen, slechts 26 jaar jong, stapt na een succesvolle spelerscarrière het trainersvak in. Via Fulmen Fidelitas kwam de opbouwster op 15-jarige leeftijd bij topclub Dalfsen terecht. Bij de club uit Overijssel groeide ze uit tot een veelzijdige speelster op zowel nationaal als internationaal niveau. Zo nam Van Leeuwen met Dalfsen meermaals deel aan de EHF Cup en kwalificatie voor de Champions League.

Na seizoen 2018/2019 ruilde de geboren Amsterdamse Dalfsen in voor Volendam, waar ze één seizoen het oranje tenue van de club uit het vissersdorp droeg. Van Leeuwen maakte vervolgens de overstap naar VOC, waar ze meespeelde om de prijzen.

Tijdens haar spelersloopbaan was Van Leeuwen een belangrijke schakel binnen de ploeg en heeft ze haar kwaliteiten in de aanval en verdediging op het allerhoogste niveau bewezen. Nu ze hier een punt achter heeft gezet, neemt ze haar opgedane ervaring mee en kijkt ze ernaar uit om deze in te zetten als trainer/coach bij de damesselectie van Wanbound/Handbal Houten.

De Technische Commissie van Handbal Houten is verheugd met de aanstelling van Van Leeuwen: “Samen met de speelsters zijn we bijzonder enthousiast dat Roos, met haar ervaring, aan de slag gaat met ónze damesselectie. Wij hebben er alle vertrouwen dat we gezamenlijk het handbal in Houten naar een hoger niveau gaan tillen en kijken uit naar het komend seizoen.”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love