RK basisschool ’t Schoolhuis in Noord-Oost officieel gecertificeerd VierKeerWijzer

27 mei 2014

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. RK basisschool ’t Schoolhuis...

Katholieke Basisschool ’t Schoolhuis in Houten Noord-Oost is vanaf nu een officieel gecertificeerde VierKeerWijzer school. Uit het hele land komen schooldirecties naar Houten om te kijken naar deze nieuwe leermethodiek. Donderdag 22 mei werd het certificaat uitgereikt door Marco Bastmeijer, de grondlegger van dit op Meervoudige Intelligentie gebaseerde model, dat ook erg aanslaat bij de leerlingen. Dit gebeurde met hulp van een heel speciale gast.

Een trotse schooldirecteur: Menke Assen legt uit hoe de methode in de praktijk werkt. Kinderen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het ‘voor zich zien’ en een derde persoon moet de informatie eerst voor zichzelf ordenen alvorens deze te kunnen begrijpen. Het is belangrijk om te weten op welke manier ieder kind leert en daarbij de leerstof op een passende manier aan te bieden. Door met verschillende materialen en werkvormen te werken spreek je verschillende intelligenties van het kind aan. Met deze methode, die gebaseerd is op het gedachtengoed van de Amerikaanse hoogleraar Howard Gardner, hebben kinderen er meer lol in en kunnen ze wat ze geleerd hebben langer onthouden. Marco Bastmeijer: ”kinderen kunnen veel en veel meer dan wij als volwassenen denken. Als een kind de namen van alle Pokemonplaatjes of voetbalspelers van verschillende clubs op kan noemen, dan kan die in het onderwijs ook veel meer. En dat moeten we uitlokken.” Directeur Assen: “Het mooiste is dat kinderen zo veel betrokken zijn bij een project het project op het eind van een project veel meer weten, bijvoorbeeld over de middeleeuwen, dan dat ze vroeger het hoofdstuk uit het boek hadden gelezen en daar de vragen bij moesten beantwoorden en daar zien we echt de meerwaarde van ons onderwijs in”.

Over de methode is op het Schoolhuys een filmpje opgenomen voor PaBo studenten: http://www.vierkeerwijzer.nl/bekijk-filmpje.html

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love