Recreatiekaart VVV Kromme Rijnstreek

14 juni 2016

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Recreatiekaart VVV Kromme Rijnstreek

Vanaf maandag 13 juni, is de Recreatiekaart 2016 van de Kromme Rijnstreek gratis verkrijgbaar bij alle VVV informatiebalies, bij de recreatiebedrijven en bij veel horeca bedrijven in de Kromme Rijnstreek.

Binnenkort breken de vakanties weer aan en dus is het voor alle inwoners handig om een goed zicht te hebben op al het leuks en moois  dat onze streek te bieden heeft, daarbij is deze Recreatiekaart een mooi hulpmiddel.
In de recreatiekaart is op een landkaart een keur aan recreatietips weergegeven , voorzien van adressen en openingstijden. Daarnaast geeft de kaart informatie over wandelroutes (Klompenpaden), fietsroutes en kanoroutes in onze streek en geeft het een overzicht van alle Fietsknooppunten en Rustpunten in onze streek.
De Kromme Rijnstreek is het buiten van Utrecht. Het omvat de plaatsen Bunnik, Odijk, Vechten, Werkhoven, Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Houten, ‘t Goy, Tull en ‘t Waal en Schalkwijk en een deel van de gemeente Heuvelrug.
Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek; je vindt het allemaal op fietsafstand. Dat begint al bij Amelisweerd, Fort bij Vechten en Speelbos Nieuw Wulven.
Daarachter vind je prachtige wandel- en fietsroutes door landbouw- en natuurgebieden. En ook cultuurhistorie is hier volop; de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Limes (de oude grens van het Romeinse Rijk) doorkruisen de Kromme Rijnstreek. En nog verder vind je de landgoederen in de Langbroekerwetering en het prachtige Wijk bij Duurstede, waar Dorestad zichtbaar wordt.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love