Politie, Halt en gemeente controleren kluisjes leerlingen middelbare scholen

6 december 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Politie, Halt en gemeente...

Op de vier Houtense scholen voor voortgezet onderwijs zijn afgelopen week de kluisjes en scooters van leerlingen gecontroleerd.

Het ging om een gezamenlijke actie van de politie, bureau Halt, gemeente Houten en de scholen Het Houtens, College de Heemlanden, het Berg en Bosch College en Yuverta. Bij de controle werden speurhonden ingezet. Die zijn getraind in het vinden van vuurwerk en drugs. Er zijn geen drugs en vuurwerk gevonden. Wel lieten de honden op verschillende locaties merken dat de plek in aanraking was geweest met drugs of vuurwerk. Na de controle op het Berg en Bosch College gingen leerlingen in gesprek met de hondenbegeleider, om meer te weten te komen over zijn werk.

Met scholen en met de politie spant de gemeente zich in voor de veiligheid op school en voor zo goed mogelijke zorg aan leerlingen. Een veilige school is een belangrijke voorwaarde voor leerlingen om zich te kunnen ontplooien en hun schooltijd als prettig te ervaren. Dat helpt onder andere om vroege schoolverlaters te voorkomen. Verder werkt de gemeente aan een zo goed mogelijke verbinding tussen onderwijs, jeugdhulp en veiligheid.

Bron: Gemeente Houten


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love