Ouderen Actief 30 jan 2019 met ‘Wens en Co’

Ouderen Actief 30 January 2019

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Ouderen Actief 30 jan...

Ouderen Actief van 30 januari stond in het teken van de winter. Henk ‘bedacht het thema ‘winter muziek’ en Jon zocht de nummers bij elkaar. Stephan zorgde voor de techniek. De uitzending werd door Ted samen met Jon gepresenteerd; Jon maakte ook een promotiefilmpje over Ouderen Actief.
Het inhoudelijk thema was het vervullen van wensen van vereenzaamde ouderen en anderen die door omstandigheden zelden hun huis uit komen.
Te gast waren Ingrid Meijer en Thieu Marechal van VanWensenCo. Deze groep vrijwilligers werkt onder de ‘paraplu’ van de Houtense welzijnsorganisatie VanHoutenenCo en heeft een nieuwe aanpak ontwikkeld van wat vroeger de Nationale Ouderen Dag was. Wensen kunnen vervuld worden door de inzet van vrijwillige Wensvervullers. De Wensvervuller gaat met degene die zijn of haar wens kenbaar heeft gemaakt een dagje of een dagdeel op pad. Hoe gaat e.e.a. in zijn werk? Iemand die een wens heeft maakt deze kenbaar via een wenskaart. De kaarten worden afgeleverd door zorginstanties of anderen die weet hebben van zelfstandig wonende ouderen of anderen die een verzetje verdienen. De ingevulde wenskaart wordt naar VanWensenCo gestuurd. Vervolgens wordt contact opgenomen met de Wensvrager. Dan wordt deze gekoppeld aan de Wensvervuller voor het maken van een afspraak voor het vervullen van de wens.
Voor informatie: www.vanhoutenenco.nl (onder het tabje ‘vrijwilligers’) of VanHoutenenCo tel. 030 – 7001500. Maak je als Wensvervuller of als Wensvrager kenbaar.
https://www.mixcloud.com/houtenfm/ouderen-actief-eerste-uur-30-januari-2019/
https://www.mixcloud.com/houtenfm/ouderen-actief-tweede-uur-30-januari-2019/Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love