Ouderen Actief de uitzending van 17 juli 2019: Henk Donker in gesprek Pascal Ooms (SGP) over jeugdzorg.

Ouderen Actief 17 July 2019

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Ouderen Actief de uitzending...

 

 

 

 

Ouderen Actief van 17 juli sorteerde voor op de verbreding van het thema van het programma,
namelijk van primair gericht zijn op ouderen naar gericht zijn op welzijn van de Houtense burgers in de meest brede zin.

Henk Donker sprak in het eerste uur met gemeenteraadslid Pascal Ooms (SGP) over het door de gehele oppositie aan het college van Houten aangeboden manifest dat pleit voor op maat gesneden kwalitatief goede jeugdzorg, nu én in de komende vier jaar.
De volgende onderwerpen kwamen o.a. ter sprake: het centraal stellen van het kind, het belang van een goed samenspel tussen hulpverlenende instanties en gezinnen waarvan één of meerdere kinderen zorg behoeven, de rol van de rijksoverheid bij de financiering van gemeenten die de zorg dienen te leveren, het samenspel op gemeentelijk niveau (het college, de gemeenteraad, de ambtenaren en het Sociaal Team).
Voorts werd gesproken over
de door het college voorgenomen ‘efficiency-slag’ voor de jaren 2020-2023, die zou moeten leiden tot ‘ombuigingen’ – lees bezuinigingen zonder dat de kwaliteit van de zorg er onder zou lijden. Ook werd kort stil gestaan bij de raadsvergadering van dinsdag 16 juli waarin één en ander mede ter sprake kwam.
Over dit ingewikkelde onderwerp is het laatste nog niet gezegd; en wij komen er in het nieuwe Omroep seizoen zeker op terug.

https://www.mixcloud.com/houtenfm/ouderen-actief-2019-07-17-eerste-uur/

De algehele presentatie was in handen van Ted Kliest en Cees Sloot nam de techniek voor zijn rekening.

https://www.mixcloud.com/houtenfm/ouderen-actief-2019-07-17-tweede-uur/

In het tweede uur kwam ook voormalig lid van de redactie van Ouderen Actief, Frans van Heerden even binnenvallen voor een kop koffie en een praatje.
De muziekkeuze was ‘60-er tot 80-er jaren bands en artiesten uit Londen’.
Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love