Houten Vandaag 16 december 2021

Houten Vandaag 16 December 2021

  1. Home
  2. /
  3. Podcast
  4. /
  5. Houten Vandaag 16 december...

In Houten vandaag een interview met Philippine Bronkhorst van de voedselbank over de komende kersttijd, een interview met kunstenares Helma van der Eijnde over haar werk in de Slinger en in de Pakjekunstautomaat van de Slinger, waar mensen voor 2 x €2,- een pakje kunst kunnen trekken.

Verder in de huishoudtip: het zilver poetsen. Niet met een poetslap maar in een pan vol water met aluminiumfolie en een schepje baking soda (maar als je dat niet hebt lukt het ook zonder). Aluminium “roest” liever dan zilver, zodat alle “roest” (zilversulfide) verdwijnt naar het aluminium. Beetje knullig uitgelegd, maar dit is hoe een redoxreactie werkt. Zo slijt het zilver niet omdat je het zilversulfide er niet afwrijft maar weer in zilver verandert. En na een poosje is je aluminiumfolie zwart. Daarna je zilver nog even opwrijven voor de glans maar poetsen hoeft niet. En onderstaand een “kerstdiner voor luie huisvrouwen” van een vriend van mij die heel graag kookt.

 

Snel kerstdiner 4 personen- voor de luie huisvrouw 😊
* Voorgerecht
Een ontbijtbordje bedekken met rookvlees, garneren met schijfjes papaja (blik of vers) met een beetje veldsla, eventueel wat pijnboompitten of gerookte amandelen en een druppeltje olijfolie en balsamico.
Of vervang de papaja door dun geschaafde plakjes gekookte biet.

*Soepje
Pot bouillon of bouillon van een blokje. Handvol soepgroenten toevoegen en even 15 minuten doorkoken. Ondertussen een uitje glazig fruiten met kerrie en dan in de bouillon. Hierna kleine stukjes schoongemaakte appel fruiten met kerrie en apart houden. Soep door de blender eventueel kookroom toevoegen. Opdien op een bord en wat appel over de soep strooien en eventueel een scheutje Madeira. Miniflesje te koop bij alle grootgrutters.

*Hoofdgerecht
Hazenrug (zonder bot!) bakken in roomboter in ca. 7 minuten. Ondertussen de goedkoopste roompaté losprakken in een pannetje op zacht vuur zetten tezamen met port en de room in de verhouding 2:1. Goed roeren en niet aan laten bakken
Hazenrug opdienen op een bord met een strook port-patésaus.

*Ondertussen een gewassen en ingesneden aardappel poffen in de magnetron in ca. 6 minuten.
Opdien met een klontje boter met wat peper en zout

*Spruitjes (ja een zak kant en klaar en schoongemaakt) beetgaar koken of ietsje langer. Afgieten en in een koekenpan even aanbakken met boter en …shoarmakruiden. Blussen met een uitgeperste sinaasappel.
Op het bord met de hazenrug en de aardappel.

*Toetje
Dag van tevoren of langer: Een blik peren uitlaten lekken. In een pot doen met kruidnagel, stukje kaneelpijpje, eventueel steranijs. Peren en kruiderij met port toedekken en afsluiten. De goedkoopste port nemen.
Uitgelekte peren met een bolletje vanille-ijs met een speculaasje opdienen samen met een glaasje uitlek-port.

*Koffie met chocolade

**Ik deel dit menu onder de voorwaarde dat wanneer iemand het gebruikt, hij/zij/ het laat weten wat het resultaat was. En toasten op de kok en haar/zijn inspiratiebron!
Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love