Pleidooi voor eerlijke handel op symposium Wereldwinkel Houten

22 januari 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Pleidooi voor eerlijke handel...

Waarom is fairtrade nog niet de normaalste zaak van de wereld, en waarom kan tot die tijd fairtrade fiscaal een handje geholpen worden? Deze vragen stonden centraal tijdens het symposium over Fairtrade en Duurzaamheid op 21 januari in Houten. Agnes Mulder, één van de sprekers, beloofde de bezoekers na te gaan of voor fairtrade in de toekomst wellicht een lager percentage BTW kan worden berekend.

De Wereldwinkel in Houten bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit te vieren werd in samenwerking met de Werkgroep Fairtradegemeente een jubileum-evenement georganiseerd, waar ruim 300 bezoekers uit het hele land op af kwamen. Tijdens het evenement gingen fairtrade en duurzame ondernemers met elkaar en met de zaal in gesprek over het thema. Minister Ploumen van Handel en Ontwikkelingssamenwerking sprak de aanwezigen toe via een videoboodschap. Agnes Mulder, tweede kamer lid voor het CDA en Hans Docter, directeur directie duurzame economische ontwikkeling bij het ministerie van buitenlandse zaken gingen met de zaal in gesprek. Rens de Jong, journalist en presentator van BNR en RTLZ leidde de middag.

Wereldwinkels zijn aanjagers van fairtrade. Veel Wereldwinkels hebben het moeilijk om te overleven. Agnes Mulder gaat na of voor fairtrade een lager percentage BTW kan worden berekend. Voor het repareren van schoenen wordt volgens haar ook vanuit duurzaamhedisoverwegingen een lager BTW percentage berekend.

 

 

 

[mh_media type=video]

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love