Pieter van der Zweep heeft de nieuwe Houd ‘m in de Gaten Plaat

14 oktober 2016

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Houten Hier
  6. /
  7. Pieter van der Zweep...

Het is weer vrijdag en dus weer tijd voor de finale van de verkiezing voor de Houd ‘m in de Gaten Plaat. Deze week gingen de meeste stemmen naar de nieuwe single van Pieter van der Zweep met jk laat me gaan. Jens had Pieter aan de telefoon in Houten Hier Extra om nader kennis te maken.

Pieter van der Zweep, 27 jaar en afkomstig uit Groningen, is een aanstormend Nederlands talent en wordt dé muzikale belofte van de komende tijd genoemd.

Zijn singles Je Neemt Me Mee en Zal De Liefde Winnen zijn inmiddels niet meer weg te denken van de landelijke radio en ook met de nieuwe single Dansen lukt het Pieter opnieuw om een breed publiek aan te spreken met knallende, Nederlandstalige popmuziek.

Pieter heeft in zijn muzikale carrière inmiddels al enige hoogtepunten mogen beleven. Zo bereikte hij de finale van het Radio 538 Demo Duel en won hij glansrijk de Life4You Talentbattle bij Carlo & Irene op RTL4. Zijn debuut single Door Jou werd op SBS6 uitgeroepen tot Hart van Nederland Zomerhit, hij gaf een spetterend optreden in Nederland Muziekland en hij zong tijdens 3FM Serious Request een duet met Laura Jansen in het Glazen Huis. Ter ere van het vijfjarig bestaan van radiozender 100%NL nam Pieter het duet Vijf Jaar op, samen met zangeres DO en speciaal voor de bioscoophit Smoorverliefd met o.a. Johnny de Mol en Anna Drijver, maakte Pieter de gelijknamige soundtrack: Smoorverliefd.

Afgelopen jaar is Pieter, samen met zijn vaste songwriter/producer Robert Dorn de studio ingedoken om te werken aan het langverwachte debuutalbum Dichterbij. Dichterbij, staat voor de volgende stap in Pieters muzikale avontuur: dichter bij zichzelf en dichter bij het publiek, met maar liefst 15 songs. Daarmee is het album een vernieuwende en eigentijdse popplaat geworden waarop de zanger laat horen dat hij zijn hart en ziel heeft verloren aan de Nederlandstalige muziek. De afwisseling van krachtige popsongs, vrolijke beats en gevoelige (power)ballads maakt Dichterbij tot een plaat met een volwassen sound waarop Pieter laat horen dat hij er meer dan ooit klaar voor is om zijn muzikale belofte waar te maken. (bron: pietermusic.nl)

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

12:00 23:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love