Pastoor Hogenelst geïnstalleerd

20 juni 2015

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Pastoor Hogenelst geïnstalleerd

Pastoor Fred Hogenelst is per 1 juli 2015 door de aartsbisschop benoemd tot pastoor van de Heilige Suitbertusparochie en de Paus Johannes XXIII parochie. Hij werd in een speciale viering op 19 juni in de H. Barbarakerk van Culemborg door vicaris mgr. H. Woorts geïnstalleerd. De parochies waar Hogenelst verantwoordelijk voor wordt hebben samen 36.000 parochianen en 16 kerken.

Hogenelst volgt pastoor Gerben Zweers op, die pastoor wordt in Arnhem. Hiervoor was Hogenelst 15 jaar als pastoor werkzaam in de Gelderse Achterhoek. Eerst in zes parochies en vanaf 2006 in twaalf. Deze parochies zijn steeds meer gaan samenwerken en per 1 januari 2010 zijn ze gefuseerd tot een grote parochie, “De Heilige Twaalf Apostelen”.
Het boeit Hogenelst om met mensen hun levensverhaal te delen, te onderzoeken hoe God daar een rol in speelt en om te zien hoe God met mensen onderweg kan zijn. “Zo ga ik ook graag met groepen parochianen op bedevaart naar Lourdes, Kevelaer, Rome of Israël. Samen met mensen onderweg zijn, is bijzonder: reisgenoot zijn van en voor elkaar. En minstens zo belangrijk als de reis zélf, vind ik het reisgezelschap. “Samen Onderweg”, is een veel gehoord thema in mijn huidige parochie, maar als ik erover nadenk, is het is ook wel een soort levensmotto van mij geworden. Samen onderweg zijn met elkaar en met de Heer. Daar wil ik mij van harte voor inzetten. Ik vraag daarvoor graag uw aller steun en gebed.“

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love