Pand aan de provincialeweg in Schalkwijk gesloten na drugsvondst

10 augustus 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Pand aan de provincialeweg...

Na een overval op een chauffeur eerder dit jaar heeft de politie onderzoek gedaan in een bijgebouw aan de Provincialeweg in Schalkwijk. Uit dit onderzoek is gebleken dat ongeveer vier kilo wiet en 6 kilo hasj in zakken aanwezig waren bij het laminaatbedrijf waar de overval plaatsvond.

Controle van de gemeente op deze locatie wees uit dat het bedrijf geen vloeren legde, maar verborgen ruimtes in laminaat(pallets) inbouwde. In deze ruimtes konden drugs en andere zaken voor het oog onzichtbaar worden vervoerd.

De burgemeester heeft op basis van de bevindingen van gemeente en politie besloten het bedrijfspand te sluiten voor de duur van vier maanden. Gemeenten en politie zien steeds vaker dat schuren of loodsen in het buitengebied door criminelen worden gebruikt voor de opslag en productie van drugs. Deze vorm van ondermijning brengt grote risico’s met zich mee.

Om te voorkomen dat een eigenaar in een dergelijke situatie terechtkomt adviseert de gemeente voorzichtig te zijn bij het verhuren van een schuur. ‘Accepteer geen contante betaling en blijf steeds goed op het gebruik van het pand letten. Sluit een goede huurovereenkomst af waarbij u te allen tijde het pand mag inspecteren’ aldus de Gemeente.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love