Overhandiging zienswijze Stichting Leefbaarheid Tull en ‘t Waal n.a.v. Ontwerpbestemmingsplan Eiland van Schalkwijk.

13 augustus 2014

Zienswijze: bezwaren tegen evenementen: geluid, verkeersoverlast, etc.

Ontwerpbestemmingsplan Eiland van Schalkwijk: 

Overhandiging zienswijze / bezwaar door de Stichting Leefbaarheid Tull en ‘t Waal. 

Op dinsdagochtend 13 augustus 2014 rond 10.30 uur is de zienswijze van de Stichting overhandigd aan de wethouder Kees van Dalen, die het College vertegenwoordigt gedurende deze vakantieperiode.

De voorzitter van de stichting, Bram Bosshardt, gaf daarbij nogmaals aan welke bezwaren er leven bij de lokale bewoners en merkte op dat de zienswijze 27 pagina’s omvat. 

Overigens zijn er daarnaast nog zo’n 40 individuele zienswijzen ingediend door de lokale bewoners. 

Tijdens de overhandiging werd er muziek gedraaid van Riverdance, op bronvermogen 20 dB. Hiermee werd de kern van de overlast, het geluid dat in zeer extreme situaties zelfs tot 120 dB bronvermogen mag gaan, aangegeven. 

De zienswijze was symbolisch voorzien van een rouwverpakking, waardoor gevisualiseerd werd hoe de stichting in hoofdlijn denkt over het ontwerpbestemmingsplan. 

De wethouder verklaarde na het pakket te hebben aangenomen, dat het zoals alle zienswijzen zorgvuldig zal worden beschouwd, dat dit een stukje participatie is en dus een zeer serieuze aangelegenheid. 

Hij wees nog op de mogelijkheid van de ‘ronde tafel gesprekken’, alvorens het bestemmingsplan in de gemeenteraadsvergadering komt. 

Reporter: Frans van Heerden

[mh_media type=video]


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

00:00 17:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love