Oud burgemeester Wouter de Jong gaat bemiddelen over inzet windmolens

1 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Oud burgemeester Wouter de...

Oud-burgemeester van Houten en voormalig gedeputeerde Wouter de Jong is gevraagd te bemiddelen tussen zestien Utrechtse gemeenten (U16*) in het kader van de Regionale Energie Strategie (RES). De Jong moet de gesprekken over nieuwe locaties voor windmolens en zonnepanelen in de provincie Utrecht uit het slop zien te trekken.

Met de aanstelling van de oud burgemeester van Houten als bemiddelaar lijkt er onder de duurzaamheid wethouders van de diverse gemeenten toch meer onenigheid te zijn dan men eerder liet merken. De Jong gaat met alle wethouders duurzaamheid om tafel in de hoop toch tot een gemeenschappelijk energieplan te komen.

Het lijkt erop dat de ambities van de verschillende gemeenten op het gebied van energietransitie behoorlijk uit elkaar liggen. Gemeenten laten tot nu toe weinig los over hun inzet, waarmee ze de gesprekken zijn ingegaan. Wel staat energietransitie bij de ene wethouder nu eenmaal hoger op het prioriteitenlijstje dan bij de ander.

Wordt in de aankomende maanden vervolgt.

*De U16 bestaat uit de gemeenten Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. Amersfoort.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love