2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Opnieuw feest op Houten...

Nederland heeft ook zijn tweede WK-wedstrijd gewonnen. Tegen Australië werd met enige moeite met 2-3 gewonnen.

Net zoals tegen Spanje werd de wedstrijd uitgezonden in cultuurhuis Schoneveld. Na de voorbeschouwing met Romario Riethof, Melissa Oppelaar en analist Tom Hovens ging de wedstrijd van start met het commentaar van Chantal Linschoten en Michaël Roele. Nederland kwam na 20 minuten spelen op 0-1 door Arjen Robben. De mensen in het ook nu weer goed gevulde cultuurhuis gingen uit hun dak, maar die vreugde duurde slechts een minuut, want toen maakte Tim Cahill de 1-1.

Met veel vertrouwen ging iedereen de tweede helft in. ‘Het zou toch wel goedkomen’, maar vlak na rust scoorde Mile Jedinak de 2-1 voor Australië uit een makkelijk gegeven penalty na een handsbal van Daryl Janmaat. In het cultuurhuis ontstond nu toch een ongerustte sfeer.

Uiteindelijk liep alles toch nog goed af na goals van Robin van Persie en invaller Memphis Depay. Nederland is na twee wedstrijden al geplaatst voor de achtste finales. Hierin zal het Brazilië, Mexico of Kroatië treffen. Naast de achtste finale wedstrijd van Oranje is ook de laatste groepswedstrijd tegen Chili nog te horen op Houten FM.